Prepánajána, Dzurinda sa vraj chce vrátiť do slovenskej politiky. Akoby nestačilo, že rozpredal Slovensko na Západ. Takto sa pustil do expremiéra Blaha

    0
    Mikuláš Dzurinda (Autor: TASR)

    V nedávnom rozhovore pre Českú televíziu Mikuláš Dzurinda nevylúčil, že sa vráti do politiky. „Ten adrenalín vysokej exekutívnej politiky, ten mi chýba. Ja som človek, ktorý sa rád rozhodoval,“ povedal Dzurinda a rozbehla sa vlna špekulácií, kedy a či vôbec sa vráti na slovenskú politickú scénu. O spomínanom rozhovore sme viac písali TU.

    Dzurinda v politike chýba, zdá sa, už aj premiérovi Robertovi Ficovi, ktorý sa o svojom niekdajšom politickom rivalovi pochvalne vyjadril vo svojom komentári.

    Úplne opačný postoj než predseda vlády má však k expremiérovi Dzurindovi poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD), ktorý sa Dzurindovho hypotetického návratu do politiky hneď chytil v komentári na sociálnej sieti a nenechal na ňom suchú nitku.

    „Prepánajána, Dzurinda sa vraj chce vrátiť do slovenskej politiky. Akoby nestačilo, že rozpredal Slovensko na Západ. Akoby nestačilo, že nás zapojil do krvavých amerických vojen proti Juhoslávii a Iraku. Akoby nestačila Gorila a všetka tá šialená korupcia, ktorú do politiky priniesol…“ píše Blaha na svojom facebookovom profile.  

    Blaha pokračuje tým, že sa s Dzurindom už raz dostal do konfliktu, keď podľa poslanca „skákal do Rusov“ a teraz mu varovanie z roku 2014 pripomenul znova. „V politike nemajú čo hľadať vojnoví štváči, čo majú na rukách krv, krv nevinných Srbov či Iračanov, v politike nemajú čo hľadať podvodníci, čo majú na svedomí všetkých tých, ktorým sľubovali dvojnásobné platy, no zobrali im prácu, sociálnu pomoc aj dôstojnosť,“ pokračuje Blaha.

    „Ľudia ako Dzurinda, Mikloš či Kaník by mali chodiť po kanáloch, ich klamstvá už nikoho na Slovensku nezaujímajú,“ píše poslanec v závere. Nie je to pritom ani zďaleka prvý slovný konflikt medzi Dzurindom a Blahom. Na konci statusu je video z roku 2014, v ktorom smerák z parlamentnej lavice Dzurindovi vyčíta, že aplikuje iný meter na politické dianie v Rusku a na Ukrajine.

    - Reklama -