Prekvapivý krok po zrušení amnestií. Kováč mladší sa vrátil na Slovensko a získal lukratívny post

    0
    Na snímke Michal Kováč ml. počas rozlúčky so zosnulým prezidentom SR Michalom Kováčom (Autor: TASR)

    Po zrušení Mečiarových amnestií parlamentom pred pár mesiacmi sa obnovilo vyšetrovanie celej kauzy z 90. rokov, v ktorej okrem iných figuroval aj Michal Kováč mladší, syn vtedajšieho prezidenta Slovenskej republiky.

    Prednedávnom sa práve on vrátil na Slovensko po dlhých rokoch strávených v zahraničí. Podľa informácií portálu topky.sk začal Kováč mladší od prvého augusta pracovať na pozícii šéfa 6. odboru pre Áziu a Pacifik na ministerstve zahraničných vecí.

    Zaujímavosťou je, že nemusel prejsť výberovým konaním. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák tvrdí, že ide o klasickú rotáciu v rámci zamestnancov, čo znamená, že na základe zákona o zahraničnej službe nie je pri obsadzovaní miesta vedúceho zamestnanca v ústredí potrebné výberové konanie, pretože ide o zamestnanca, ktorý sa vracia zo zahraničnej služby z pozície vedúceho zamestnanca.

    Michal Kováč ml. však na žiadne otázky nereagoval. Počas posledných rokov pritom pôsobil na Taiwane. V roku 2015 upozornili v súvislosti s touto jeho pozíciou Hospodárske noviny na video, v ktorom Kováč s obvineným a zatknutým šéfom firmy Zodic Lo Hsu-Liangom podpisuje za Slovensko falošnú zmluvu. Firma tak mala podozrivým spôsobom vymámiť desiatky miliónov eur. Rezort diplomacie však taktiež neodpovedal, ako sa celá kauza skončila a či bol aj samotný diplomat do nej priamo zapojený.

    - Reklama -