Predávajú ich v aukčných domoch úplne nahé a už sa na ne ulakomili aj Čečenci. Kam ešte môže zájsť krutosť islamistov voči jezídkam?

    0
    Jezídske ženy (Autor: SITA)

    Už im nie sú dosť dobré? Ako sme už niekoľkokrát informovali, radikáli z ISIS mladé jezídky unášajú, čo sa ukázalo najmä po masakri v irackom Sindžári a okolí v roku 2014, vláčia ich do svojich bášt, kde na nich skúšajú najrôznejšie zvrátenosti. Niekoľkým sa podarilo utiecť, no teraz šokovala správa, že niektoré unesené jezídky pašujú do cudzích krajín.

    Rozdávajú ich ako darčeky

    Ženy a dievčatá, ktoré patria pod jezídsku menšinu, ktorá je pre ISIS uctievačom diabla, vraj držia v krajinách ako Afganistan, Pakistan, Líbya, ale aj v Čečensku, informoval Daily Mail. V dôsledku toho vznikol doslova akýsi medzinárodný sexuálny ring. „V tejto chvíli nevieme, ako dievčatá presunuli mimo Irak alebo Sýriu, ale veríme, že ich prepašovali von z krajiny po zemi,“ vyhlásil Mihemma Xelil, starosta jednej z jezídskych dedín napadnutých Islamským štátom. Mrazí najmä zo slov preživších, ktorí vypovedali, ako džihádisti posielali „najkrajšie“ ženy do aukčných domov v ich podstate hlavnom meste Rakke. Tam museli byť nahé, pričom ich predávali záujemcom s najvyššou ponukou.

    Najhorší masaker sa udial v roku 2014, keď teroristi nabehli do obcí a mesta Sindžár v severnom Iraku a vyvraždili mnoho ich obyvateľov. Ženské pohlavie uniesli, aby skončili ako sexuálne otrokyne. „Mnoho žien malo stále mobilné telefóny, a tak volali s rodinami, pričom ich žiadali o výkupné, ktoré mali zaplatiť za ich prepustenie,“ dodal Xelil. Ako však uviedol Hussein Koro, ktorý riadi úrad v zastúpení regionálnej vlády Kurdistanu, často sa ukázalo, že zdroj, ktorý žiadal výkupné, bol falošný.

    „Za moju staršiu dcéru, ktorá je v Sýrii, žiadali 15-tisíc dolárov, ale ja som mal len päťtisíc,“ tvrdí 75-ročný Xudeda Misto, ktorý od udalostí z roku 2014 nevidel svoju ženu, tri dcéry ani syna. Všetkých uniesli radikáli z ISIS. Organizácia Amnesty International uviedla, že stovky, možno až tisícky dievčat, predali alebo ich „darovali“ ako darčeky džihádistom, pričom ako sexuálne otrokyne držia aj dievčatá mladšie ako 14 rokov.

    - Reklama -