Prečo Bugár podporil Fica pri zmene ústavy? Lebo si plní domácu úlohu. Chystajú sa na koalíciu? Píše Daniš

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)

    Bugárovci podporili Smer pri zmene ústavy. Čo sa zmenilo? Pri podozrení z terorizmu budú môcť zadržiavať ľudí dlhšie. Niektorí komentátori začali podozrievať Bugárov Most-Híd, že nadbieha Smeru.

    Dôvod? Povolebná spolupráca. „Jednou z kľúčových podmienok Fica a Smeru je politická stabilita. Čo znamená, že koaličná dohoda musí byť prijateľná aj pre voličov Smeru, aj pre voličov Most-Híd,“ takto to vidí Dag Daniš.

    „Za hlasovaním bugárovcov môžu byť aj prieskumy, podľa ktorých konzervatívnym Maďarom prekáža proimigračná rétorika Bugárovej strany. Lenže, fakty naznačujú, že hypotéza o tichej dohode Sme r- Most môže mať reálny základ. Samozrejme, so spresnením, že slovo ,dohoda‘ patrí do úvodzoviek. Lebo môže byť len neformálna, predbežná a viac virtuálna ako skutočná (reálne politické dohody o spoločnej vláde sa robia až po voľbách),“ pokračuje komentátor.
    Bugár vraj so Smerom „nevyjednával a neotravoval Fica podmienkami“. „Len si splnil domácu úlohu – profilovať sa vlastenecky. A prijateľne pre Smer a jeho voličov (pretože Fico nikdy nepristúpi na vládu so stranou, ktorá je neprijateľná pre voliča Smeru),“ dodal.

    „Pointa. Proimigrační liberálni aktivisti, ktorí hľadajú útočisko v Moste-Híd, plnia v Bugárovej hre rolu užitočných idiotov. Zabezpečia pre stranu pár percent ,principiálnych liberálnych hlasov‘.  …ktoré potom vlastenec Bugár previaže červenou stuhou – a zloží k Ficovej čižme,“ uzavrel.

    - Reklama -