Pre obchodné záujmy nedovolia postaviť ďalší kostol. Robia tomuto krásnemu mestu poriadnu hanbu, hovorí rozčúlený Hlina

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)
    Hlina na portáli Aktuálne.sk píše, že z Nitry sa stalo mesto „ovládané ľuďmi, ktorí pre svoj obchodný záujem nedovolia postaviť ďalší kostol“. Ten mal vyrásť na pozemku pri Domove sociálnych služieb Borinka, o ktorého odkúpenie požiadala pravoslávna cirkev v Nitre Nitriansky samosprávny kraj (NSK). 
     
    Podľa Hlinu sa do záhrady domova sociálnych služieb v Nitre hodí viac kostol ako obchodný dom alebo iná komerčná záležitosť. „Obyvatelia domova určite viac ocenia duchovnú službu v kostole ako predajňu, respektíve veľkú bytovú zástavbu,“ píše Hlina. 

    Nitriansky kraj, ktorému pozemok patril, však podľa lídra kresťanských demokratov „odrazu zistil, že pozemky, na ktorých by mal stáť kostol, ide zamieňať s mestom Nitra“. To má podľa Hlinu už určite nájdeného kupca s iným zámerom, ako je stavba svätostánku. „Nitrianski vládcovia robia tomuto krásnemu mestu poriadnu hanbu,“ konštatuje šéf KDH. 
     
    Postoj mesta k snahe cirkvi získať pozemok na stavbu kostola podľa Hlinu o niečom svedčí. „Nitriansky samosprávny kraj nakoniec dlhodobo presvedčia o ich hodnotovom svete. Potratovej klinike v Leviciach priestory poskytne, ale kostol im nevonia… Bude to obrovská hanba pre mesto Nitra, ak našim pravoslávnym kresťanom, ktorí majú vo veľkej úcte našich vierozvestcov Cyrila a Metoda, neumožní postaviť kostol len kvôli obchodným záujmom niektorých ľudí,“ dodáva v závere komentára. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -