Pre mňa je každý, kto sa hlási k Slovenskému štátu fašistom, povedal premiér

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Fico vyzval svojich spolustraníkov, aby sa nenechali učičíkať predvolebnými prieskumami, ktoré nemusia odrážať reálnu politickú situáciu v regiónoch. “Vyzývam všetkých na maximálnu podporu našich kandidátov. Pri nízkej volebnej účasti a vysokej aktivizácii extrémistov je tu reálna hrozba, že obsadia miesta v regionálnych parlamentoch. Nesmieme to dovoliť. Pre mňa je každý, kto sa hlási k Slovenskému štátu fašistom, pretože tento štát bol satelit hitlerovského Nemecka,” skonštatoval Fico. Šéf Smeru vyzval, aby sa nedovolil taký experiment, aký sa stal v minulý voľbách do VÚC v Banskobystrickom kraji. 

    Podľa jeho slov si Slovensko nemôže dovoliť experimenty, akým bolo zvolenie Mariana Kotlebu za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. “Veď Banskobystrický kraj prišiel len na eurofondoch minimálne o 20 miliónov eur a zodpovednosť za tento stav má aj pravica, pre ktorú bol lepší ktorýkoľvek iný kandidát ako človek zo Smeru,” povedal Fico.

    Pokračoval, že Smer-SD postavil do volieb kvalitných kandidátov, ktorých maximálne podporuje. Zároveň vyzval členov strany na čo najväčšiu volebnú účasť. “Pretože sila strany sa ukazuje pri volebných urnách a nie v prieskumoch,” zdôraznil Fico.

     

     

    - Reklama -