Pre Kočnerove zmenky skončil Sulík na polícii. Sudcom prekážala jeho „matematika“

    0
    Predseda SaS Richard Sulík pred budovou polície, kde bol vypovedať (Autor: Reprofoto / Facebook: Richard Sulík)

    „Predstavte si, na Okresnom súde Bratislava V dostal štyri z piatich podaní týkajúcich sa Kočnerových zmeniek jeden a ten istý sudca. K tomu sme napísali v tlačovej správe, že to 'nepovažujeme za náhodu a že táto záležitosť len potvrdzuje názor širokej verejnosti, že právo na spravodlivý proces existuje len na papieri',“ zrekapituloval predseda SaS relevantné udalosti, ktoré tomu predchádzali.

    „Táto tlačová správa sa dotkla sudcov na BA V tak veľmi, že všetci (28) podali na kolegu Baránika a mňa trestné oznámenie (okrem jednej sudkyne, ktorá je na dôchodku, jednej, ktorá je na MD a jednej, ktorá je na PN),“ priblížil dôvod svojho následného predvolania.

    V závere svojho komentára Sulík načrel do štatistiky. „Vybrať náhodne jedného sudcu z 28, je pravdepodobnosť cca 3,57 %. Vybrať dvakrát po sebe toho istého sudcu, je pravdepodobnosť 3,57 % na druhú, teda 1,3 promile. Vybrať ho štyrikrát za sebou je šanca asi jedna ku 600-tisíc,“ zhrnul s tým, že náhoda existuje, aj keď ide o Mariána Kočnera.

    - Reklama -