Pravicový extrémista alebo iba futbalový fanúšik? SNS rieši pozadie svojho kandidáta. Ten hajluje holý s kamarátmi vo vani

    0
    Martin Patoprstý vo vani spolu s priateľmi (Autor: Blackblog.sk)

    Kandidát Martin Patoprstý, údajne prezývaný aj Brickfield (Tehelné pole), pôsobí od roku 2014 ako komunálny poslanec v bratislavskej mestskej časti Ružinov. Svoje poslanecké miesto získal ako nezávislý kandidát s podporou strany SMER-SD, Slovenskej národnej strany a Strany zelených. Vďaka 739 hlasom je dnes aj členom Komisie na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov, Komisie školstva, kultúry a športu, ako aj Grantovej komisie.

    Podľa portálu Blackblog.sk však Patoprstý donedávna patril medzi vedúce osobnosti zoskupenia Ultras Slovan Pressburg (USP), teda futbalových chuligánov, ktorí okrem fandenia vyhľadávajú a napádajú fanúšikov a ultras iných klubov.

    Portál ďalej tvrdí, že za ublíženie na zdraví vraj ešte v roku 2005 dostal Patoprstý dvojročnú podmienku a zákaz vstupu do Českej republiky, pričom o päť rokov neskôr ho na Slovensku mali obviniť z výtržníctva a ďalšieho ublíženia na zdraví. Portál zverejnil aj niekoľko fotografií zachytávajúcich minulosť tohto kandidáta SNS. Na jednej z nich spolu s kamarátmi pózujú vo vani so zdvihnutými pravicami.

    Podľa portálu Aktuality.sk predmetnú záležitosť teraz plánuje prerokovať predsedníctvo SNS. Patoprstý sa obvineniam z extrémizmu bráni. „Som otec dvoch detí, manžel, komunálny poslanec, aktivista, riadne zamestnaný, doktorand a prednášajúci na vysokej škole a najmä bezúhonný,“ povedal pre portál Patoprstý.

    - Reklama -