Pracujeme s hypotézou, že útok je prepojený s islamským terorizmom, netají britský minister obrany

    0
    Britský minister obrany Sir Michael Fallon (Autor: TASR)

    Britská polícia podľa neho len v minulom roku predišla desiatkam útokov, avšak práve takémuto typu útoku uskutočneného tzv. vlkom-samotárom, pri ktorom sú použité predmety každodenného života, je omnoho ťažšie zabrániť. Dodal, že bezpečnostné opatrenia v parlamente budú teraz prehodnotené, avšak budova nemôže byť hermeticky uzatvorená. 

    Obetiam stredajšieho útoku vzdali dnes hold viaceré londýnske inštitúcie minútou ticha, ktorá sa uskutočnila o 10.33 h SEČ. 

    Na Trafalgarskom námestí sa dnes večer o 18.00 h miestneho času (19.00 h SEČ) uskutoční pietny sprievod na pamiatku obetí. 

    “Pridajte sa k nám, o 18.00 h (miestneho času) si na Trafalgarskom námestí spomenieme na obete včerajšieho útoku a postavíme sa proti terorizmu,” napísal na sociálnej sieti Twitter londýnsky primátor Sadiq Khan. 

    Polícia medzičasom zverejnila identitu jednej z obetí útoku. Tou je štyridsiatnička, učiteľka španielčiny Aysha Fradeová, ktorá pracovala v škole DLD College nachádzajúcej neďaleko Westministerského mosta a čase útoku sa ponáhľala vyzdvihnúť svoje deti zo školy. 

    Útočník v stredu na londýnskom Westminsterskom moste najprv narazil do ľudí na chodníku a následne nožom dobodal policajta hliadkujúceho pred sídlom britského parlamentu. Policajti ho postrelili, neskôr svojim zraneniam podľahol. Okrem neho pri čine zahynuli traja ľudia vrátane dobodaného policajta. 

    - Reklama -