Pozvete Putina do Bieleho domu? Aj na to odpovedal Donald J. Trump na palube svojho lietadla

    0
    Donald Trump (Autor: TASR/AP)

    „Som zástanca ťažby uhlia, zemného plynu, alternatívnej energie, vetra,“ povedal vo vzťahu k životnému prostrediu Trump. Podľa svojich slov je zástancom výroby omnoho väčšieho množstva energie než ktokoľvek iný, kto v minulosti zastával americký prezidentský úrad. „Budeme mať dosť uhlia, ktorého ťažbu chcela zastaviť demokratická kandidátka Hillary Clintonová,“ obul se do svojej súperky Trump s tým, že ona chcela obmedziť všetky fosílne palivá.

    V tejto súvislosti tiež hovoril o Rusku. „Prečo na to má vplyv Rusko? Pretože zarába peniaze prostredníctvom predaja ropy. Máme pod sebou viac ropy než ktokoľvek iný. A chcem ju využiť,“ nechal se počuť Trump. Veľmi jasne potom hovoril, že Spojené štáty budú sebestačné a vývozom fosílnych palív pripravia Rusko o zisky. Ťažba bridlicového plynu však vzbudzuje vášne medzi ekologickými aktivistami.

    • Pôvodný text TU

    Mal by som pozvať Putina do Bieleho domu

    Trump dostal na palube Air Force One aj priamu otázku, či pozve do Bieleho domu ruského prezidenta Putina. „Povedal by som, že áno. V správny čas. Nemyslím si, že teraz je ten správny čas, ale áno, pozval by som ho. Pozrite sa, bolo by pre mňa jednoduché vám povedať, že ho určite nepozvem. Ale to by bola hlúposť. Bolo by najjednoduchšie vám povedať, že ho nikdy nepozvem a s Ruskom nikdy neprehovoríme. A všetci moji priatelia v Kongrese by hovorili – on je taký skvelý. Vážení, je to pravdepodobne druhá najsilnejšia jadrová veľmoc na svete. Pokiaľ sa s ňou nebavíte, ste hlúpi. Bolo by pre mňa najjednoduchšie povedať Maggie a vám ostatným, že s Putinom už nikdy neprehovorím a každý by ma miloval. Ale ja musím robiť to, čo je správne,“ reagoval Trump.

    Následne nechýbali ani žarty, a to v súvislosti so solárnou energiou a s múrom, ktorý má vyrásť na hranici s Mexikom a brániť migračnej kríze. „Neexistuje lepšie miesto pre využitie solárnej energie, než na hranici s Mexikom. Solárne panely na hraničnom múre by v skutočnosti vyzerali dobre. Je veľká šanca to takto urobiť,“ mieni šéf Bieleho domu.

    - Reklama -