Povýšenie je priamo úmerné môjmu veku, vzdelaniu a vzťahu k armáde, zahlásil Danko a pobozkal armádne výložky. Matoviča sa pýta, akú má diagnózu

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Kapitánsku hodnosť Danko podľa vlastných slov nevráti. „Nikdy, pretože je to Armáda SR, ja si tú hodnosť zaslúžim. Je to kapitán v zálohe, nemám z toho ani euro, nemám z toho žiadnu výhodu,“ uviedol dnes predseda parlamentu, ktorý zároveň pred novinármi ukázal kapitánske výložky. Ako dodal, tieto výložky by v prípade vojnového konfliktu nosil. „Som hrdý na to, že som kapitán v zálohe slovenskej armády,“ zdôraznil.

    Danko pripomenul, že rok slúžil v armáde. Jeho nadriadeným bol terajší minister obrany Gajdoš. „Je zrejmé, že zvýšenie hodnosti z desiatnika pri vysokoškolskom vzdelaní je kapitán priamo úmerné môjmu veku a vzdelaniu a vzťahu k armáde,“ dodal Danko s tým, že málokto vie o jeho angažovanosti v armádnych otázkach. Podľa neho je taktiež rozdiel, keď človeka povýšia v zálohe a keď je to vo výkone služby.

    Predseda parlamentu zároveň v reakcii poukázal na to, že Matovič neslúžil v armáde a má modrú knižku. „Dnes ho môžem verejne vyzvať, nech tento pán poslanec z Trnavy povie, akou diagnózou trpí, že mal modrú knižku,“ povedal Danko. Ten zároveň pripravuje trestné oznámenie na Matoviča.

    Denník N informoval, že Danko sa stal v tichosti armádnym dôstojníkom. Do hodnosti kapitána v zálohe ho vymenoval minister obrany Gajdoš rozkazom z 21. septembra 2016. Gajdoš mal šéfa SNS oceniť aj za to, že sa prihováral za zvýšenie rozpočtu pre armádu.

    - Reklama -