Povedú Most-Híd do volieb Bugár, Žitňanská a Solymos? Kandidátku schváli dnes Republiková rada

    0
    Béla Bugár a Lucia Žitňanská (Autor: SITA)

    Bugár stranu viedol aj pred štyrmi rokmi. Žitňanská prišla do strany z SDKÚ-DS počas volebného obdobia. Solymos bol trojkou na kandidátke aj pred štyrmi rokmi. Na štvrté miesto klesne podľa informácií agentúry SITA v porovnaní s predchádzajúcimi voľbami Zsolt Simon. Ten bol v roku 2012 dvojkou po Bugárovi. Simon bol v roku 2014 ako líder kandidátky do eurovolieb. Do Európskeho parlamentu sa cez neho z druhého miesta dostal József Nagy. Päťkou bude Gábor Gál. Ten z piateho miesta kandidoval aj pred štyrmi rokmi. Kandidátku Most-Híd bude schvaľovať dnes Republiková rada.

    Kandidovať do parlamentu už nemieni Rudolf Chmel, ktorý bol pred štyrmi rokmi na kandidátke na štvrtom mieste. Zo strany odišiel počas volebného obdobia Andrej Hrnčiar, ktorý bude v blížiacich sa voľbách kandidovať za Sieť.

    Most-Híd má v súčasnom volebnom období v parlamente 14 poslancov. S výnimkou Chmela sa všetci objavia na popredných miestach kandidátky. Do prvej dvadsiatky sa zmestí rómsky aktivista a starosta Rimavskej Seče Štefan Vavrek aj šéfka ženskej organizácie Most-Híd Irén Sárközy. Na prelome druhej a tretej desiatky má byť ústavný právnik Peter Kresák. V štvrtej by mal byť na kandidátke bývalý šéf volebného štábu prezidentskej kampane Radoslava Procházku Martin Dubéci.

    Parlamentné voľby budú v sobotu 5. marca 2016. Voľby do Národnej rady SR sa riadia novou volebnou legislatívou, zákonom o podmienkach výkonu volebného práva a zákonom o volebnej kampani. Politické subjekty, ktoré sa chcú uchádzať o hlasy voličov, musia kandidačné listiny podať do 6. decembra. Volebnú kampaň môžu podľa zákona začať dňom, v ktorom vyhlásenie volieb zverejnia v Zbierke zákonov SR.

     

     


     

    - Reklama -