Postavíme múr, zosekáme migráciu. Trump v správe o stave únie predstavil svoju víziu

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Šéf Bieleho domu v prejave predstavil imigračnú politiku svojej vlády, ktorá má stáť na štyroch pilieroch: “vytvorení cesty k občianstvu” pre 1,8 milióna ľudí, ktorí sa dostali do USA nelegálne v detskom veku; vybudovaní múru na hranici s Mexikom; ukončení vízovej lotérie; a ukončení imigrácie pre široké príbuzenstvo za účelom sceľovania rodín.

    Nelegálni imigranti, ktorí sa dostali do USA ako deti, budú môcť podľa Trumpa získať americké občianstvo po splnení “vzdelanostných a pracovných požiadaviek a ak zároveň preukážu morálny charakter”.

    “Druhý pilier je o plnohodnotnej ochrane hraníc. Znamená to vybudovanie veľkého múru na južnej hranici,” uviedol Trump a vysvetlil, že cieľom je zabrániť zločincom a teroristom vo vstupe do USA.

    “Tretí pilier ukončuje vízovú lotériu, teda program náhodného udeľovania zelených kariet bez ohľadu na schopnosti, zásluhy či bezpečnosť Američanov,” pokračoval Trump.

    “Štvrtý a zároveň posledný pilier ukončuje reťazovú migráciu a chráni tak užšiu rodinu. Podľa súčasného narušeného systému môže jeden imigrant priviesť so sebou v podstate neobmedzený počet vzdialených príbuzných,” dodal Trump.

    - Reklama -