Posledný križiak na margo moslimských komunít: Tomuto sa nikdy nepodvolím. Budem hovoriť, čo je pravda a čo si myslím. Či už sa to niekomu páči, alebo nie

    0
    Milan Krajniak (Autor: TASR)

    Tieňová ministerka labouristov pre rovnoprávnosť Sarah Championová musela na svoju funkciu rezignovať po tom, ako sa na jej hlavu spustila spŕška kritiky za predchádzajúci komentár, v ktorom si „podala“ mladých britských mužov s moslimskými koreňmi.

    Dôvodom jej rozrušenia bolo hromadné znásilnenie mladých dievčat v severoanglickom meste Newcastle, kde 17 mužov moslimského pôvodu donútilo svoje obete k nedobrovoľnému sexu.

    Championová pre bulvárny denník The Sun vo svojom článku uviedla, že britsko-pakistanskí muži „znásilňujú a vykorisťujú biele dievčatá“. 

    Labouristku však čakala poriadna protireakcia a predovšetkým kritika zo všetkých strán, a preto po pár dňoch na svoju funkciu rezignovala.

    Líder strany Jeremy Corbyn jej rezignáciu prijal.

    Na diaľku sa svojej „politickej kolegyne“ zastal opozičný poslanec NR SR za Sme rodina Milan Krajniak. Ten na svojom facebookovom profile zdieľal odkaz na článok v českom jazyku týkajúci sa daného prípadu.

    Krajniaka pobúrilo nútené odstúpenie britskej tieňovej ministerky, pričom, ako už opakovane v minulosti, sa veľmi kriticky vyjadril k moslimským komunitám na území starého kontinentu.

    „Tomuto sa nikdy nepodvolím. Budem hovoriť, čo je pravda a čo si myslím, bez ohľadu na to, či sa to niekomu páči alebo nepáči,“ napísal ostro „Posledný križiak“.

    Krajniak chcel dokonca pred pár mesiacmi novelizovať stavebný zákon, ako aj zákon o cirkvách s cieľom zakázať výstavbu mešít na Slovensku. Návrh však v parlamente neprešiel.

    Avšak nielen Krajniak, ale aj viacerí britskí politici sa zastali Championovej.

    Ako uvádza vo svojom článku BBC, sekretár pre komunity Sajid Javid na svojom účte na Twitteri uviedol: „Corbyn neurobil dobre, keď vyhodil Championovú. Potrebujeme čestnú a otvorenú debatu okolo detského sexuálneho vykorisťovania vrátane rasovej motivácie.“  

    - Reklama -