Poslanec-dohadzovač. Poliačikove singles party oslávia prvé výročie. Pre PL prezradil, ktorí politici sa na nich objavili

    0
    Martin Poliačik (Autor: TASR)

    Prečo ste začali s organizovaním singles party?

    Na začiatku to bol iba status na Facebooku. Mal som kamaráta z Košíc – Ondreja a napísal som, že je mi divné, že chlapec, ktorý celkom dobre vyzerá, je zabezpečený, cestuje, je milý, hľadá ženu a nevie ju nájsť. V diskusii pod tým statusom ľudia začali navrhovať, tak, Martin, zorganizuj niečo, niečo sprav. Tak som sľúbil, že spravím grilovačku.

    Len čas postúpil. Kým sme sa k tomu dostali, chopila sa toho moja manželka a najbližší termín, ktorý nám vychádzal, bol deň pred Valentínom, čo už na grilovačku veľmi nebolo. Dali sme sa dohromady aj s kamarátom a spravili sme žúrku, na ktorú nám prišlo 750 ľudí.

    Postupne som do toho stále menej zasahoval a chopila sa toho moja žena, a keďže ona je perfekcionista a talent, čo sa týka takýchto eventov, tak do toho navliekla ďalších ľudí a partnerov a vlastne robí to na profesionálnej úrovni. V zásade som už len taký maskot. Chodím tam s ňou. Takže na začiatku to bola diskusia u mňa na profile.

    Súčasťou party je aj tombola, čo robíte s jej výťažkom?

    Na tombole vyzbierame peniaze na dobročinné účely. Podporili sme deti v detských domovoch Bublina a dámy, ktoré trpia rakovinou prsníka z OZ Amazonky. Keď sme akciu organizovali v Prahe, peniaze išli do konkrétnych rodín cez Dobrého Anjela. Dve sme zatiaľ robili v Bratislave a jednu v Prahe.

    Kto je zoznámeniachtivejší? Slováci alebo Česi?

    Nerád by som odpovedal na otázku, kto sa chce viac zoznamovať, lebo mi to primárne robíme ako zábavu, ako žúrku pre nezadaných ľudí, ale to, či sa tam niekto zoznámi, alebo nie, to je nám v zásade jedno.

    Pre nás je podstatné, aby sa tam ľudia cítili dobre, aby sa vytvoril priestor, kde sa single človek necíti na okraji a pozerá sa na popárených ľudí, ktorí sú všade naokolo. Pre nás je podstatné, aby sa single ľudia cítili chvíľku výnimočne. Ale aby od toho nemali nijaké očakávania. Ak sa chcú prísť iba zabaviť, je to úplne v poriadku.

    Akú spätnú väzbu dostávate?

    V Bratislave je feedback výborný. Hlavne preto, že podnik aj nás naše sociálne kruhy poznajú už lepšie, takže ľudia, ktorí tam prichádzajú, oveľa lepšie vedia, čo očakávať.

    V Prahe sme stúpili na neznámu pôdu. Čo sa týka hudby aj priestorov, ešte to potrebujeme doladiť. Ale dostali sme dobrú spätnú väzbu aj na tú pražskú akciu. Moderoval ju Jirka Mádl, ľudia boli spokojní, že tam mali takého človeka medzi sebou. Ale ako hovorím, ja už vlastne pri mnohých veciach robím iba šoféra, väčšinu vecí tým, že sa to posunulo do komerčnej úrovne a sú tam sponzori, rieši manželka, lebo to ja už riešiť nemôžem.

    Vaši kolegovia z parlamentu vedia, že ste súčasťou takéhoto projektu?

    Ďuro Droba v podstate chodí s nami, lebo on je naším partnerom. Viem, že na tú prvú sa prišiel po polnoci pozrieť Sulík. Nejakí moji kolegovia, ktorí sú mi blízki, napríklad Ľubo Galko, vedia, lebo však sledujú, ale nepamätám si, že by bol vtedy ešte niekto prišiel na žúrku.

    - Reklama -