Poslanci požiadali Kaliňáka, aby sa pozrel na Kiskove lety

    0
    Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    “Podľa medializovaných informácií Aktualne.sk a denníka Pravda 'hlava štátu využíva štátnu letku na cesty, ktoré nie sú vždy len služobné'. Na základe týchto informácií žiadam preveriť predmetný stav a podať informáciu do NR SR, ako aj informáciu o ostatných ústavných činiteľoch,” povedal Nemky.

    S trojicou návrhov neuspel líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Najskôr chcel, aby parlament vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na bezodkladné odsťahovanie sa z luxusného bytu postaveného podnikateľom Ladislavom Bašternákom.

    Matovič neuspel ani so žiadosťou zaviazať ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd) k zverejneniu prevodov všetkých pozemkov pod cestami D4 a R7 smerom na Dunajskú Stredu. Do tretice mu neprešla ani žiadosť, aby minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) zverejnil zoznam všetkých politikov, ktorí boli povýšení v rámci vojenských hodností.

    Plénum dnes zároveň súhlasilo s tým, aby v piatok 31. marca priamo v rokovacej sále vystúpili europoslanci za SR a predniesli informáciu o výkone ich mandátu a o aktuálnych otázkach prerokúvaných v Európskom parlamente.

    - Reklama -