Poriadna mela pred Bonaparte. Pustili sa do seba protestujúci. Kremeľská propaganda! zaznelo

    0
    Transparent aktivistov na proteste pred bytovým komplexom Bonaparte (Autor: Reprofoto: Plus Jeden Deň)

    Opozícia dnes opätovne protestovala pred komplexom Bonaparte. Strany SaS a OĽaNO od predsedu vlády Roberta Fica požadujú, aby odvolal ministra vnútra Roberta Kaliňáka, lebo obchodoval s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý zo spáchania daňových podvodov. Chcú tiež, aby sa premiér z bytového komplexu Bonaparte vysťahoval, lebo bol postavený za peniaze z daňových podvodov. Obviňujú tiež Fica z faktického úplatku, ktorým má byť zvýhodnené nájomné v bytovom komplexe.

    Dnešného protestu sa zúčastnili napríklad líder SaS Richard Sulík, poslanec OĽaNO Jozef Viskupič či poslanec Peter Osuský (SaS). Prišli však aj „nevítaní hostia“ z IĽP. Tí sa na čele s organizátorkou protestov Gorila Alenou Krempaskou postavili na začiatku protestu pred tribúnu. „Všetci ste rovnakí. Na čo sa tu hráte?“ písalo sa na jednom z transparentov aktivistov.

    „Fanúšikovia nás napadli“

    Keď sa aktivisti postavili pod tribúnu, účastníci protestu začali na nich kričať a svojimi transparentmi ich udierali po hlavách. „Kremeľská propaganda! Kto platí týchto ľudí?“ zaznelo od niektorých protestujúcich. Aktivistov následne prišli ochrániť policajti, ktorí ich vyviedli pre ich vlastnú bezpečnosť z davu.

    Riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher novinárom povedal, že niekoľko aktivistov sa prišlo pokojne postaviť pod tribúnu, kde ich napadli viacerí ľudia s tým, že jeho zhodili na zem. „My sme pokojne stáli, nič sme nenarúšali, chceli sme sa zúčastniť na verejnom zhromaždení a ich fanúšikovia nás napadli,” povedal Weisenbacher. Účasť aktivistov zdôvodnil tým, že súčasná situácia s takouto vládnou koalíciou, ale aj opozíciou nahráva len neonacistovi Marianovi Kotlebovi a bláznovi Borisovi Kollárovi.

    - Reklama -