Poľsko to tak nenechá! Tu máte tých svojich migrantov, strhla sa búrka po zverskom útoku v Taliansku. Boli vraj sfetovaní a opití

    0
    Talianska polícia zbiera dôkazy na pláži v Rimini (Autor: ReproFoto: YouTube)

    Takto si svoju dovolenku zrejme poľský pár nepredstavoval ani vo svojich najhorších snoch. Najprv štvorica mužov zo severnej Afriky zmlátila Poliaka do bezvedomia a potom sa vrhla na jeho 26-ročnú priateľku. Bezbrannú ženu zbili a znásilnili. Na záver desivého útoku ešte mladý poľský pár okradli o všetky cennosti. Muž sa prebudil z bezvedomia až v nemocnici, kde sa lieči z ťažkých zranení. Žena musela navyše absolvovať test na venerické choroby.

    Obaja turisti podľa informácií bulvárneho denníka Fakt pochádzajú z mesta Lodž a niekoľko dní ešte strávia v nemocnici. Z Poľska medzitým prichádzajú na adresu páchateľov veľmi ostré reakcie. Námestník ministra spravodlivosti Patryk Jaki dokonca na svojom Twitteri požadoval pre páchateľov trest smrti a dodal, že by sa v ich prípade nebránil ani mučeniu. Neskôr svoje vyjadrenie trochu korigoval s tým, že chcel poukázať na krutosť spáchaného trestného činu.

    Zdroj: Twitter/Patryk Jaki

    Talianske úrady už začali vyšetrovanie a vrchný žalobca v Rimini Paolo Giovagnoli podľa amerického denníka The Washington Post uviedol, že sú páchateľom na stope. „Vďaka záberom z bezpečnostných kamier a informáciám obetí budeme môcť násilníkov vypátrať. Verím, že čoskoro,“ uviedol Giovagnoli s tým, že polícia má k dispozícii aj odtlačky prstov páchateľov. Do prebiehajúceho vyšetrovania sa však hodlá zapojiť aj poľská strana.

    Ako píše poľský denník Gazeta Wyborcza, poľský minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro poslal do Rimini zvláštny vyšetrovací tím. „Poľský štát musí reagovať, keď sa poľským občanom prihodí v zahraničí niečo také ohavné,“ cituje denník ministra a dodáva, že v prípade znásilnenia s takými krutými dôsledkami hrozí páchateľom minimálne päť rokov vo väzení. Minister potom podľa servera Radio Poland dodal, že prípad z Rimini dokazuje, že v krajinách, kam prichádzajú vo väčšej miere migranti, rastie kriminalita.

    Štvorica mužov má podľa svedectva oboch obetí tmavú pleť, ale nešlo údajne o černochov. Talianska polícia predpokladá, že ide o ilegálnych migrantov zo severnej Afriky. Podľa horúcej vyšetrovacej verzie mali byť všetci vo chvíli spáchania trestného činu pod vplyvom drog a alkoholu a pravdepodobne majú niečo spoločné s predajom drog. Tomu by nasvedčovalo svedectvo mladého Poliaka, podľa ktorého sa štyria násilníci správali ako zvieratá.

    „Než som si stačil uvedomiť, k čomu sa schyľuje, udreli ma fľašou po hlave a bili ma dovtedy, kým som nespadol na zem. Chcem na túto nočnú moru čo najskôr zabudnúť, aj keď to bude ťažké pre nás oboch,“ pripustil muž, ktorý utrpel ťažké zranenia v oblasti hlavy a ktorého znásilnenú priateľku nakoniec násilníci hodili do vody. Mladý poľský pár má v nemocnici spoločnú izbu a v nedeľu oboch navštívil poľský konzul.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -