Politológ po masakri v Londýne varuje: Teroristické atentáty nie sú izolované trestné činy, ale…

    0
    Petr Robejšek, český politológ, ekonóm, komentátor a publicista žijúci v Nemecku (Autor: Archív: PR)

    „V Londýne sa opäť vraždilo. Budem s veľkým záujmom sledovať, kto sa tentoraz zosmiešni tvrdením, že sa pre moslimský teror nesmieme nechať donútiť k zmene nášho životného štýlu. Už sa to totiž dávno stalo,“ myslí si Robejšek. Má vraj dojem, že tí, ktorí takto argumentujú, chcú vedome alebo nevedome zabrániť tomu, aby ľudia došli k záveru, že sa v skutočnosti nachádzame vo vojne. „Teroristické atentáty nie sú izolované trestné činy, ale atómové častice vojny medzi civilizáciou a barbarstvom,“ dodal.

    Ako konštatuje, musíme si konečne priznať, že predstava o všeobecnej platnosti západných hodnôt sa radí do historickej galérie tých utópií, ktoré ničia ľudské životy. „Je načase konečne pochopiť, že západné hodnoty a práva neplatia všade na svete, a preto nemôžu platiť ani pre všetkých ľudí,“ podotkol politológ.

    Ak vlády civilizovaných krajín nedokážu tento fakt uznať a preniesť do svojej každodennej politiky, tak podľa jeho slov budú znášať veľkú časť viny na zániku západnej civilizácie. „A pokiaľ sa vôbec dá vidieť niečo dobré na vraždách v Londýne, tak možno len toto: V dôsledku nich sa zase o kus priblížil okamih, keď sa západná civilizácia začne správať ako vo vojne,“ uzavrel.

    Zdroj: Facebook / Petr Robejšek

    - Reklama -