Politici sa pustili do Šeligu a Farskej: O čom je načasovanie ich protestov? Nepoučili sa z komunálneho lapsusu. Zazneli aj slová o Kiskovi

    0
    Zástupcovia z iniciatívy Za slušné Slovensko zľava Karolína Farská a Juraj Šeliga (Autor: TASR)

    Juraj Šeliga a Karolína Farská pripomenuli, že od zostavenia vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) prešlo pol roka, ale nemajú pocit, že by presadil kroky, ktoré by pomohli, aby ľudia opäť začali veriť v štátnu moc. Pellegriniho vláda podľa nich nie je dôveryhodná. Organizátori taktiež kritizujú ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD), pretože zatiaľ nepredstavila nový zákon o Policajnom zbore. Rovnako poukázali aj na únos vietnamského občana. 

    Farská taktiež vyzvala ľudí, aby si priniesli sviečky, baterky, lampáše či mobily, ktorými budú svietiť. „Chceme poukázať, že svetlo vždy porazí tmu,” doplnila. Viac sme o tom písali TU.

    Nicholsonová: O čom je toto načasovanie?

    Aktivity iniciatívy Za slušné Slovensko však skritizovala podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová z SaS, ktorá nerozumie načasovaniu pochodov. „Toto píšem ako niekto, kto na tých námestiach stál aj s priateľmi, rodinou a troma deťmi a ako niekto, kto sa chystal aj na ten posledný pochod, ktorý organizátori zrušili. To bol ten pochod, ktorý mohol už dávno veci zmeniť. Už vtedy sme predsa všetci vedeli, že Pellegriniho vláda je vlastne IV. Ficova vláda, a teda nemôže byť dôveryhodná,“ napísala na sociálnej sieti.

    „O čom je teda toto načasovanie? O Pellegriniho vláde? Toto nie je nejaký môj protest, len taká malá kritická úvaha na nedeľný večer,“ vysvetlila Nicholsonová.

    Hlina: Škoda, že sa nepoučili z komunálneho lapsusu

    Podobne negatívny postoj k ďalšiemu pochodu zaujal aj predseda KDH Alojz Hlina. „Potrebujem od Iniciatívy za slušné Slovensko niečo dovysvetliť. Trochu ma vyrušilo, že komunikácia je už z ich strany vedená spôsobom, že “chceme ukázať politikom,” …čiže myslia sa tým všetci politici? Vládni, opoziční, všetci si máme uvedomiť čo?“ pýta sa.

    Dôležitejšie je však podľa Hlinu vysvetliť, čo pre Šeligu a Farskú znamená dôveryhodná vláda. „Kto by ju nechcel, ale ako má vzniknúť? Z predčasných volieb? Po dohode vládnej koalície, Slušného Slovenska a prípravného výboru novej Kiskovej strany?“

    „Škoda, že ´Slušné Slovensko´ pokračuje v zápase voči politikom. Všetkým politikom, a vlastne aj proti parlamentnej demokracii. Parlamentná demokracia je tvorená politikmi. Prosím, nezabúdajme na to. Rovnako nezabúdajme na to, že vyšiel na pódium ako aktivista, zišiel z neho ako politik. Je poctivé ľuďom povedať pravdu. Neexistuje nepolitická politika, tak ako neexistuje obed zadarmo. Nie všetci politici sú zlí a treba im niečo ukázať, škoda, že sa ľudia z Iniciatívy z ich komunálneho lapsusu nepoučili,“ zdôrazňuje Hlina.

    Podľa predsedu KDH je poctivejšie ľuďom povedať, že niečo organizujete ako politik. „…i keď sa už u nás politik pomaly stáva štvanou zverou, ako vytvárať dojem občianskeho pohybu, z ktorého sa v pravej chvíli vykľuje tá správna strana. Keď sme my robili akciu, zavolali sme aj Iniciatívu za slušné Slovensko. Oni nás nevolajú. To, že prečo, sa zdá, že sa bude potvrdzovať. Budú vznikať noví politici, tí skutočne správni, slušní politici…,“ uzavrel.

    - Reklama -