Polícia sa vyjadrila: poslanec-pištoľník Krupa je psychicky v poriadku. Vrátila mu zbrojný preukaz aj zadržanú zbraň. Máme stanovisko

    0
    Marián Kotleba a Peter Krupa (Autor: SITA)

    „Týmto rozhodnutím sa definitívne potvrdilo, že šikanovanie poslanca NR SR Petra Krupu zo strany polície vedenej ministrom vnútra Kaliňákom bolo absolútne neodôvodnené, účelové a urobené pod mediálnym tlakom a na politickú objednávku súčasnej Ficovej vlády,“ uvádza v stanovisku ĽS NS. Perzekúcia a očierňovanie poslanca Krupu sa podľa strany Mariana Kotlebu začali práve po tom, čo v súlade so zákonom odovzdal svoju legálne držanú zbraň pri vstupe do budovy parlamentu príslušníkovi Úradu pre ochranu ústavných činiteľov.

    „Hoci tým nič neporušil a ani v minulosti sa nedopustil žiadneho trestného činu ani priestupku na úseku zbraní a streliva, spustila sa proti nemu štvavá mediálna kampaň len preto, že je poslancom NR SR za ĽS Naše Slovensko – za jedinú skutočnú parlamentnú opozíciu na Slovensku. Táto kampaň následne vyústila do policajnej perzekúcie riadne zvoleného poslanca NR SR, zastupujúceho takmer 210-tisíc voličov, čím boli opäť raz pošliapané princípy demokratického a právneho štátu,“ uvádza Kotlebova strana. Krupa preto podnikne v najbližších dňoch všetky nevyhnutné právne kroky na to, aby bolo očistené jeho dobré meno.

    Prezídium policajného zboru informovalo, že “predbežné zaistenie zbraní a zbrojného preukazu poslancovi NR SR, až do predloženia nového psychologického posudku, o ktorého predloženie bol požiadaný a po ktorého predložení mu bol zbrojný preukaz spolu so zbraňami vrátený, polícia vykonala v súlade s jej oprávnením podľa zákona o strelných zbraniach a strelive”.

    Poslanec za ĽS NS Krupa priniesol koncom marca zbraň do parlamentu. Pri vchode ju odovzdal službukonajúcim policajtom.

    - Reklama -