Polícia sa snaží spojiť s Babišovým synom, zatiaľ neúspešne

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Babišov syn Andrej podľa serveru Seznam Zprávy poslal vo štvrtok  redakcii e-mail, v ktorom si želá byť v kontakte s vyšetrovateľmi, ktorí prípad riešia. “Od včerajška sa pokúšame o nadviazanie kontaktu s pisateľom. Tento kontakt je zatiaľ bez odozvy,” uviedol na tlačovej konferencii šéf pražskej polície Jan Ptáček. 

    Podľa Ptáčka sa polícia údajným únosom Babišovho syna zaoberala už skôr, došla však k záveru, že nebol spáchaný trestný čin. Prípad preverovali kriminalisti prvého policajného obvodu bez dozoru žalobcu. Po reportáži serveru Seznam Zprávy začali vyšetrovať podozrenie zo spáchania trestného činu zavlečenia. Polícia úzko spolupracuje aj s Interpolom, dodal Ptáček.

    Premiér podľa svojho syna chcel, aby Andrej Babiš mladší opustil Česko kvôli prípadu dotácie pre Čapí hnízdo, v ktorom obaja čelia obvineniu z dotačného podvodu. Serveru Seznam Zprávy povedal, že ho spolupracovníci jeho otca držali na ukrajinskom Kryme, anektovanom Ruskom. Taktiež uviedol, že k Čapímu hnízdu podpisoval nejaké dokumenty, nevedel však údajne, čo podpisuje.

    Babiš potvrdil, že jeho syn na Kryme skutočne bol, odmietol však tvrdenia, že ho niekto uniesol. Ďalej povedal, že obe jeho dospelé deti, ktoré sú v kauze rovnako ako on trestne stíhané, sú psychicky choré. Babiš mladší v reakcii na to obvinil svojho otca z klamstva.

    Český premiér v piatok zopakoval, že napriek výzvam, aby v súvislosti s kauzou údajného únosu svojho syna na Krym podal demisiu, nemieni odstúpiť a nikdy tak neurobí.

    Na rezignáciu až od vyšetrenia kauzy Čapí hnízdo vyzval Babiša Senát i opozícia v Poslaneckej snemovni, ktorá iniciovala hlasovanie o dôvere vláde. Hlasovanie sa uskutoční na budúci piatok.

     

    - Reklama -