Polícia Trnku nekomentuje. Prezidentka si predvolala Lučanského aj Čižnára

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    „Všetci sme počuli nahrávky rozhovorov medzi Marianom K., Dobroslavom Trnkom a Jánom Počiatkom a to, čoho sme boli svedkami, je v ostrom kontraste s výsledkom postupu orgánov činných v trestnom konaní,” uviedla s dôvetkom, že v takomto spoločensky vážnom prípade aj s ohľadom na to, že ide o bývalého generálneho prokurátora, takéto rozdielne názory v jednej veci zo strany orgánov činných v trestnom konaní oslabujú dôveru v spravodlivosť.

    Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová

    Trnku, ktorého zadržala vo štvrtok (16. 1.) Národná kriminálna agentúra (NAKA), prepustili z policajného zadržania v piatok.

    Urobili tak príkazom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

    Trnku zadržali v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa, vyšetrovateľ mu navrhoval väzbu.

    Polícia prepustenie Trnku nekomentuje

    Polícia nebude komentovať piatkové prepustenie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, pre ktorého chcel vyšetrovateľ väzbu, na slobodu. Informuje o tom na sociálnej sieti.


    Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky 

    Priblížila tiež, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bude konať v zmysle ďalších pokynov prokurátora, ktoré mu zatiaľ neboli doručené.

    „Dozorový prokurátor sa nestotožnil s právnym názorom vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry a Dobroslav Trnka bol prepustený zo zadržania,” uviedla polícia.

    Trnku, ktorého zadržala vo štvrtok (16. 1.) Národná kriminálna agentúra (NAKA), prepustili z policajného zadržania v piatok. Urobili tak príkazom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Trnka bol zadržaný v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa, vyšetrovateľ mu navrhoval väzbu.

    Trnka mal byť obvinený za jeho rozhovor s exministrom financií Jánom Počiatkom okolo kauzy Lemikon. Rozhovor zachytila kamera, ktorú mal Trnka nainštalovanú v kancelárii.

    Bývalý generálny prokurátor už čelí obvineniu zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Bolo voči nemu vznesené v decembri minulého roka preto, lebo neodovzdal orgánom činným v trestnom konaní nahrávku z kauzy Gorila.

    - Reklama -