Policajná inšpekcia k útoku v Nice. Výsledok vyšetrovania rodiny zrejme nepoteší

    0
    Ľudia stoja vedľa pozakrývaných tiel po nočnom teroristickom útoku na rušnej Promenade des Anglais 15. júla 2016 v Nice. (Autor: TASR)

    V Paríži o tom dnes informovala šéfka Generálnej inšpekcie francúzskej polície Marie-France Monégerová-Guyomarc'hová. Ministerstvo vnútra Francúzskej republiky predtým nariadilo prešetrenie prítomnosti bezpečnostných zložiek v Nice v reakcii na ostrú kritiku opozície, ktorá spochybnila oficiálne údaje o počte nasadených policajtov.

    Inšpektori teraz potvrdili, že na promenáde v Nice bolo v čase útoku 64 príslušníkov celoštátnej polície, informovala tlačová agentúra DPA. Len v utorok zaznamenala francúzska justícia prvé oficiálne sťažnosti od rodín obetí teroristického útoku v Nice zo 14. júla. Ide o sťažnosti, ktoré poukazujú na nedostatky v bezpečnostnej oblasti a na zodpovednosť francúzskeho štátu a radnice mesta Nice.

    Tamojší prokurátor Jean-Michel Pretre pre médiá potvrdil, že zatiaľ boli zaregistrované prvé štyri sťažnosti, ďalšie na úradnú registráciu ešte čakajú.

    - Reklama -