Pokus o znásilnenie a násilná lúpež. Migranti znova úradovali

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Prípad tridsaťtriročného migranta z Afriky obvineného z násilného napadnutia a pokusu o sexuálne zneužitie skončil na súde v meste Gera. Pred piatimi mesiacmi mal napadnúť osemnásťročnú Nemku, ktorá sa práve vracala z pivného festivalu v Saalfelde. Černošský násilník si na ňu počkal s jasným úmyslom ju znásilniť. Mladá žena sa však nedala a zahryzla sa mu do prstov. Zaskočený migrant ju pustil a jej sa podarilo utiecť.

    Štátny žalobca požadoval pre páchateľa násilného trestného činu dva a pol roka vo väzení. Naopak, právny zástupca bojoval za to, aby jeho klient strávil vo väzení „len“ dva roky. Rozhodnutie súdu nakoniec vyzerá ako kompromis medzi oboma požadovanými dĺžkami trestu: africký migrant bol odsúdený na dva roky a tri mesiace odňatia slobody. Rozhodnutie súdu je konečné a páchateľ už nemá možnosť sa proti nemu odvolať.

    Ešte prísnejší bol súd v Düsseldorfe, ktorý riešil prípad brutálnej lúpeže. Jej páchateľmi boli dvadsaťštyriročný Ervin M. a jeho o tri roky mladší komplic Abib G., ktorí prepadli dvadsaťdvaročného cyklistu na ceste v blízkosti brehov Rýna. Páchatelia odsúdeniahodného činu svoju obeť strhli z bicykla a okradli ju o peniaze. Ako píše denník Bild, následne mladíka vyzliekli len do spodnej bielizne a priviazali ho k stromu.

    Obaja páchatelia sa zoznámili v azylovom centre. Krátko pred lúpežným prepadnutím nebohého cyklistu fajčili marihuanu a užili amfetamín. Súd však táto v určitých prípadoch poľahčujúca okolnosť vôbec neobmäkčila a pri vynesení rozsudku bol skutočne nemilosrdný. Ervin M., považovaný za hlavného strojcu trestného činu, by mal stráviť vo väzení najbližších osem rokov a Abib G. dostal trest vo výške päť a pol roka odňatia slobody. Súd ich však oslobodil spod obžaloby v rozsahu únosu a lúpeže s priťažujúcimi okolnosťami.

    Mnoho trestných činov páchaných migrantmi sa pritom v médiách vôbec neobjaví. Vláda aj úrady v jednotlivých spolkových krajinách stále trvajú na tom, že migranti nepáchajú v priemere viac trestných činov ako rodení Nemci. Hoci mnoho Nemcov týmto štatistikám veľmi neverí, postavenie vládnucich politických strán CDU a SPD je neotrasiteľné. Podľa politológov by tento stav mohol ohroziť možno len ďalší teroristický útok.

    - Reklama -