Pokojne vojdú do domu, prelezú plot a oberú ovocie. Pozrite si reportáž z utečeneckého tábora v Taliansku

    0
    Utečenci. Tepláková súprava a flip-flopy s talianskou trikolórou sú ich jediným majetkom. (Autor: ReproFoto: Blog J. Miškova)

    Migranti v tomto stredovekom mestečku obývajú domy po amerických vojakoch.

    „V tábore nie je wifi, takže nemáme prístup na internet. Už pred týždňom nám sľúbili, že si budeme môcť prečítať emaily,“ sťažuje sa jeden z nigérijských migrantov. Muž z Guiney si potom pre zmenu pochvaľoval jedlo. „Jedlo dostávame každý deň, je dobré,“ povedal.

    „Migranti nerešpektujú nič, kradnú ovocie farmárom, červené pomaranče, citróny. Bez povolenia vstupujú do ich domov,“ sťažuje sa Giuseppe Bonanno, zástupca starostky pre bezpečnosť. „Nejaké problémy tu sú,“ potvrdzuje farmár Santo Inzerillo. „Prelezú plot a oberú ovocie. Teraz tu hliadkujú policajti aj armáda, je to lepšie,“ povedal. Utečencov nezastavia ani nápisy, že zlodeji budú potrestaní podľa práva.

    Zdroj: Facebook/Zpravodajství FTV Prima

    V uliciach narazíte aj na africké prostitútky, ktoré ovládajú nigérijské gangy. Do samotného kempu sa nedostanete, strážia ho policajti a armáda.

    „Keď prišla prvá vlna, bolo to jednoduché. Ale potom ich začali prichádzať tisícky. A to nesú občania ťažko,“ dodal Bonanno. Ten nevidí príliš ružovo ani budúcnosť, pretože v meste nie je dostatok pracovných miest, a to už vôbec nie pre migrantov.

    - Reklama -