Pohrobkovia čechoslovakizmu rozpútali bičovanie Slovákov dejinami. Národniara Hrnka vytočila kauza s Maticou slovenskou

    0
    Anton Hrnko (Autor: SNS)

    V súvislosti s trochu naivným videom urobeným ´amatérskym historikom´ z Matice sa opäť roztočil kolotoč ´ubíjania Slovákov ich vlastnými dejinami´. Začína svoje vyjadrenie k stiahnutému videomateriálu Matice slovenskej predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť a poslanec Slovenskej národnej strany Anton Hrnko. Podľa jeho názoru cesta boja s extrémizmom nemôže viesť cez extrémizmus opačného pólu.

    „Bičovanie Slovákov dejinami, ktoré opäť rozpútali pohrobkovia čechoslovakizmu, nemôže nikde viesť, len k opätovnému lámaniu sebavedomia slovenského človeka a tým ho robiť ľahšou korisťou pravicového extrémizmu a dokonca dávať tomuto extrémizmu legitimitu v dejinách,“ hodnotí kriticky. „Už by sa malo konečne skončiť toto týranie Slovákov ich dejinami a mala by nastať poctivá a otvorená diskusia zbavená všetkých nánosov starej ideológie, lebo len pravda nás môže oslobodiť, len pravda nás môže ochrániť pred novým nástupom extrémizmu,“ dodáva národniar.

    Zdroj: Facebook/Anton Hrnko

    Podľa jeho názoru v čase, keď slovenská vláda otvorene podporuje režim na Ukrajine, ktorý sa hlási k odkazu Stepana Banderu a Stanislava Šuškeviča a vlády baltských štátov bránia svojich príslušníkov pôsobiacich vo Waffen SS, je bránenie širokej a otvorenej diskusie o rokoch druhej svetovej vojny v slovenských dejinách vyslovene kontraproduktívne. V závere svojho vyjadrenia pripomína, že najhoršie, čo by sa mohlo stať, by bolo, keby sa do výkladu týchto dejín zapojila prokuratúra a súdnictvo.

    - Reklama -