Pohostinnosť „po utečenecky“ sa skončila brutálnym znásilnením

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Terčom sexuálneho obťažovania a útokov sa nestávajú len rodené Nemky, ale aj ženy s prisťahovaleckými koreňmi. Často utiekli samy alebo s priateľom z niektorej z krajín Blízkeho východu, aby mohli žiť v spoločnosti, kde majú zaručené rovnaké práva ako muži a nemusia sa obávať o svoju bezpečnosť. Bohužiaľ, nie je to tak vo všetkých prípadoch a moslimské ženy až príliš často zisťujú, že ani v novej krajine to nebudú mať jednoduché.

    Svoje o tom vie devätnásťročná žena, ktorej spoločne s jej o šestnásť rokov starším priateľom z Iraku iný Iračan ponúkol, aby bývali s ním v jeho byte v obci Swisttal. Tá leží neďaleko Bonnu. Na rozdiel od irackého páru mal k dispozícii viac miesta a milenecký pár uvítal, že bude mať súkromie. Idylka nových spolubývajúcich sa však skončila hneď prvý spoločný večer. Zatiaľ čo sa išiel priateľ ženy osprchovať, 25-ročný iracký migrant vnikol do spálne k jeho priateľke.

    Potom zamkol dvere a prinútil zaskočenú ženu k pohlavnému styku. Bezbrannú ženu ohrozoval nožom a podrobil ju krutému fyzickému týraniu. Nakoniec svoju obeť znásilnil. Krik mladej ženy však počul aj jej priateľ v kúpeľni. Pokúšal sa všemožne dostať do miestnosti a pomôcť jej. Hluk následne prebudil všetkých obyvateľov, ktorí sa zhromaždili na chodbe a snažili sa spoločne urobiť nápravu.

    Iracký násilník sa však správal agresívne aj po otvorení dverí. Snažil sa bodnúť priateľa svojej obete nožom do brucha. Ten sa však stihol uhnúť a zostal nezranený. Následne bol agresor za pomoci ostatných obyvateľov utečeneckej ubytovne zneškodnený a zadržiavali ho dovtedy, kým neprišla polícia. Útočník bol obvinený zo znásilnenia s priťažujúcimi okolnosťami a v najbližších týždňoch by ho mali postaviť pred súd.

    Vo viac ako 170 kilometrov vzdialenom Dolbergu sa dopustil znásilnenia ďalší migrant, ktorý tentoraz zaútočil na pätnásťročnú Nemku. Žiadateľ o azyl, ktorý zrejme býval v utečeneckom centre v Hermeswegu, sa podľa všetkého s dievčaťom poznal a dobre vedel, že nie je plnoleté. K znásilneniu došlo minulý týždeň v stredu, ale polícia vzhľadom na nízky vek obete o udalosti informovala až s časovým odstupom a bez ďalších podrobností.

    - Reklama -