Podporuješ Trumpa? Koleduješ si o problém. Černošskí aktivisti napadli priaznivca republikánov

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    Heslo Make America great again (Urobme Ameriku znova veľkou) je hlavným sloganom kampane republikána Donalda Trumpa a teraz dostalo jedného z jeho priaznivcov do problémov. Feras Jabron mal na hlave  šiltovku s týmto heslom, keď sa vydal na protest hnutia Black lives matter (BLM) v kalifornskom mestečku El Cajon.

    21-ročný Jabro prišiel na protest, kde zväčša afroamerickí aktivisti z BLM skandovali aj heslá proti Trumpovi. Zaznievali slogany, ako: „j*bať na Trumpa“ a podobne. Do takejto atmosféry vkročil muž so sloganom republikána na čiapke a vzbudil agresívne reakcie okolostojacich demonštrantov. Priaznivci BLM bojujú proti policajnej brutalite, ktorá je podľa nich namierená najmä proti obyvateľom USA tmavej pleti.

    Trvalo len pár sekúnd, kým sa na Ferasa Jabrona, ktorý celý incident natáčal na svoj telefón, obrátili ľavicoví aktivisti a začali ho častovať vulgarizmami. Po spŕške nadávok mladíka ktosi udrel zozadu do hlavy. Agresivita priaznivcov BLM sa na zázname incidentu stupňuje a účastníci protestu proti Trumpovi sa snažia Jabronovi strhnúť a vziať jeho šiltovku s republikánskym sloganom.

    Na miesto príde aj mladým republikánom privolaná polícia a Jabron mužom zákona vysvetľuje, že na neho zaútočili a vzali mu šiltovku. „Prišiel som sem v dobrej viere, že ide o mierumilovné zhromaždenie a mal som na hlave čiapku so sloganom podporujúcim Donalda Trumpa,“ hovorí mladík na videu, ktoré sa objavilo na portáli YouTube.

    Celý text v angličtine nájdete TU

     

    - Reklama -