Pod drobnohľadom kontroverzná Marine Le Penová. Televízia zaostrila na francúzsku prezidentskú kandidátku

    0
    Marine Le Penová (Autor: TASR)

    „Ja by som skoro povedal, že jej otec bol razantnejší. Nedával si pozor na ústa. Jeho dcéra je úplne niečo iné, predsa len váži slová,“ uviedol na jej adresu redaktor zahraničnej redakcie ČT Zdeněk Velíšek.

    Le Penová napríklad hlása potrebu kontrolovať imigráciu, ale na rozdiel od svojho otca nevyhlasuje, že plynové komory predstavovali len detail druhej svetovej vojny. Bojovať proti migrácii chce vždy dôstojným a humánnym spôsobom.

    Relácia 168 hodin sa potom venovala napríklad skutočnosti, že počas utorkovej návštevy Libanonu si Le Penová odmietla zahaliť hlavu pri stretnutí s islamským duchovným „veľkým muftim“. Schôdzku radšej zrušila. „Vie, čím u voličov zaboduje,“ uvádza redaktor ČT.

    „Pozrite sa, buď Európska únia vráti Francúzsku jeho územnú zvrchovanosť, jeho hranice, kontrolu nad jeho hospodárstvom, nad jeho menou, zvrchovanosť jeho zákonov, alebo poviem Francúzom, aby sme EÚ opustili,“ tvrdí taktiež Le Penová. Ako konštatoval oslovený politológ Jacques Rupnik, malo by to nedozerné následky.

    Francúzska politička je zároveň podporovateľka amerického prezidenta Donalda Trumpa, ruského prezidenta Vladimira Putina, brexit je podľa nej najdôležitejšou udalosťou od pádu Berlínskeho múru a jej spojencom je okrem iného holandský nacionalista Geert Wilders.

    „Marine Le Penová je moja kamarátka, je to veľká francúzska vlastenka a je to budúca francúzska prezidentka, takže jej fandím,“ tvrdí český poslanec Tomio Okamura (SPD).

    „Le Penová uchopila tie ľavicové témy. A niektoré trošičku napumpovala. A vzala, vzala vlastne, vzala veľkú časť francúzskych voličov, francúzskych socialistov,“ poznamenal k jej osobe ďalší český poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD).

    Celú reláciu si môžete pozrieť TU.

    - Reklama -