Pochvalné slová o Milošovi Zemanovi z Nemecka. Vystúpenie na Albertove vraj bolo ako zjavenie

    0
    Pochod hnutia PEGIDA proti islamizmu a prisťahovalcom v nemeckých Drážďanoch (Autor: Hans Štembera)

    V rozhovore pre piatkové Lidové noviny Tatjana Festerlingová z hnutia Pegida uviedla, že by nechcela, aby sa zoskupenie premenilo na politickú stranu. Voľby totiž v Nemecku skoro nič nezmenia. Odporcovia hroziacej islamizácie krajiny sú vraj cenzurovaní a vystavení ignorácii zo strany novinárov aj politikov. Preto považuje za nutné spojiť sa s ľuďmi z východnej Európy. V Česku oceňuje predovšetkým postoj prezidenta Miloša Zemana.

    „Nemci sú neustále konfrontovaní s komplexom viny. V dôsledku toho ako národ stratili sebavedomie. Preto nám ako hnutiu občanov, ktorí majú odvahu vyjsť každý týždeň do ulíc, robí dobre, keď niekto, ako je český prezident, vystúpi 17. novembra na pódiu a prednesie skvelú reč. Posilňuje to sebavedomie nemeckého národa. U nás sme naopak svedkami toho, že názory, ktoré odporujú vláde, sú umlčované pomocou cenzúry a obmedzovania slobody slova. Kancelárka Merkelová zaviedla Nemecko do izolácie, takže sa teraz ostatné krajiny fascinovane pýtajú, či sa Nemci náhodou nezbláznili…“ poznamenala dáma, ktorá sa necíti byť političkou.

    Je preto dobré, že môže Pegida diskutovať s partnerskými stranami z východnej Európy. Posilňuje tým hlas všetkých, ktorí sa obávajú nástupu islamského práva šaría v Európe. V Česku zatiaľ žiadna islamizácia nehrozí, ale vraj je správne, že sa Vyšehradská štvorka bráni preventívne. Zároveň je presvedčená, že v Nemecku nevzíde riešenie utečeneckej krízy z hláv politickej elity, ale od ľudí na ulici.

    - Reklama -