Pobijú sa oľanáci pre šéfovské kreslo? Títo by vraj mohli nahradiť Matoviča

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

    Denník Plus JEDEN DEŇ informuje, že v hnutí OĽaNO-NOVA sa mala rozpútať mocenská bitka o šéfovskú stoličku. Líder hnutia Igor Matovič zo svojho postu neodišiel, no už viac ako dva mesiace nechodí do parlamentu, čím protestuje voči otváraniu listov poslancov. V dôsledku svojej absencie v Národnej rade Slovenskej republiky prišiel aj o poslanecký plat či paušálne náhrady, na ktoré má nárok.

    Denník informuje, že na návrat to u Matoviča nevyzerá a do úvahy pripadá voľba nového šéfa. Do čela hnutia by sa mohla postaviť Veronika Remišová, ktorá je v poslednom čase veľmi aktívna. V nedeľnej relácii TA3 V politike na otázku moderátora, či bude líderkou, reagovala slovami: „Naše hnutie lídra má, je ním Igor Matovič, táto otázka nie je na stole, keď bude, potom sa môžeme nad tým zamyslieť.“

    Viac sme o tom písali TU.

    Druhým menom, ktoré prichádza do úvahy, je Matovičov bratranec Jozef Viskupič. Ten vraj nemá dostatočnú podporu v hnutí a naklonený mu nemá byť ani samotný Matovič napriek tomu, že je jeden zo zakladajúcich členov hnutia.

    Ako posledné sa skloňuje meno Jána Marosza, ktorý v septembri nastúpil na miesto Daniela Lipšica. „To je vylúčené, ja som v politike pol roka aj s cestou. Aj keď mi to lichotí,“ reagoval Marozs.

    - Reklama -