Po siedmich mesiacoch sa prípad Lipšicovej nehody zásadne pohol. Na prokuratúru doručili návrh na jeho obžalobu

    0
    Daniel Lipšic (Autor: TASR)

    “V predmetnej trestnej veci bol dnes na Krajskú prokuratúru Bratislava doručený spisový materiál spolu s návrhom vyšetrovateľa na podanie obžaloby na obvineného JUDr. Daniela L.,” uviedol dnes na otázku TASR hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek.

    “Zatiaľ nedáme stanovisko k ďalšiemu postupu v tejto veci,” povedala dnes pre TASR obhajkyňa Daniela L. a bývalá dlhoročná prokurátorka Generálnej prokuratúry SR Eva Mišíková.

    Polícia ukončila vyšetrovanie dopravnej nehody bývalého poslanca Národnej rady SR Daniela Lipšica, pričom vyšetrovateľ mal podať návrh na obžalobu. Informoval o tom v pondelok 24. apríla portál tvnoviny.sk.

    Podľa informácií, ktoré TV Markíza poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková, vyšetrovateľ v pondelok spis odovzdal na príslušnú krajskú prokuratúru.

    Daniel Lipšic zrazil 72-ročného muža 19. septembra 2016 vo večerných hodinách na križovatke bratislavských ulíc Kutuzovova a Vajnorská. Bezprostredne po udalosti mu poskytol prvú pomoc. Podrobil sa skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Staršieho chodca potom previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol.

    - Reklama -