Po nových sankciách OSN na KĽDR nenechala Čína na seba s reakciou dlho čakať

    0
    Severekórejský diktátor Kim Čong-un (Autor: SITA)

    Hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chua Čchun-jing, ako ju cituje agentúra AP, uviedla, že krajiny “by mali zachovať zdržanlivosť a vyvinúť pozitívnu a konštruktívnu snahu o deeskaláciu napätia na (Kórejskom) polostrove”.

    Bezpečnostná rada OSN v piatok jednohlasne schválila ďalšie sankcie voči Severnej Kórei za jej pokračujúci jadrový program a raketové skúšky.

    Na základe nových sankcií budú od 1. januára 2018 do tejto komunistickej krajiny ešte viac obmedzené dodávky rafinovaných ropných produktov, ako sú benzín, nafta a ťažký olej. 

    Rezolúcia BR OSN zároveň zakazuje i export viacerých severokórejských tovarov vrátane potravín, poľnohospodárskych výrobkov, strojov, elektrických zariadení, hornín, dreva a lodí.

    Hovorkyňa Chua Čchun-jing však v pondelok zdôraznila, že toto uznesenie OSN “nebude mať nepriaznivý humanitárny vplyv” na samotných obyvateľov Severnej Kórey a nebude sa týkať ani obvyklej ekonomickej činnosti, humanitnej pomoci a pôsobenia diplomatických zastupiteľstiev v Severnej Kórei.

    - Reklama -