Po Silvestri v Berlíne sa hovorilo o desiatich sexuálnych útokoch. Teraz vyplávali na povrch nové čísla

    0
    Ilustračná foto. (Autor: flickr.com)

    Hneď 2. januára 2018 uverejnila berlínska polícia správu, z ktorej vyplývalo, že počas silvestrovskej noci došlo v Berlíne k desiatim prípadom sexuálneho obťažovania. Strážcovia zákona však vtedy varovali, že oznámení o sexuálnom obťažovaní zo silvestrovskej noci bude pribúdať. Niektoré ženy nájdu odvahu oznámiť polícii, čo sa im stalo, až po nejakom čase.

    Vo februári sa ukázalo, že sexuálnych útokov bolo naozaj viac. Zistil to Marcel Luthe, politik FDP, ktorý požiadal políciu o presnejšie informácie zo Silvestra. Tieto údaje dostal k dispozícii aj denník Berliner Morgenpost, ktorý ich zverejnil. Ukázalo sa, že v Berlíne nedošlo len k desiatim prípadom sexuálneho obťažovania. Išlo spolu o 37 prípadov.

    Na Silvestra z prelomu rokov 2016 a 2017 došlo v Berlíne k 35 prípadom sexuálneho obťažovania. Berlínska polícia počas silvestrovskej noci zaznamenala 3 100 porušení zákona. O rok skôr to bolo 3 082 prípadov. Ani tu teda nemôže byť berlínska polícia spokojná.

    Najbezpečnejšou oblasťou v Berlíne malo byť okolie Brandenburskej brány. Bol tam stan, do ktorého mohli v prípade pocitu ohrozenia ženy prísť a nahlásiť, že sú sexuálne obťažované. Túto možnosť využilo päť žien.

    - Reklama -