Plavčan prehovoril: Všetko je transparentné a v poriadku. Viac sa dozvieme v pondelok, keď sa vráti z dovolenky…

    0
    Minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan (Autor: TASR)
    Po uverejnení podozrení pri prerozdeľovaní eurofondov sa šéf rezortu školstva s médiami veľmi nerozprával, ale mlčanie prelomil v stredu. K celej téme sa vyjadril pre televíziu Markíza, ale jeho reakcia nekorešponduje s masívnou vlnou kritiky, ktorá sa na neho spustila pre podozrivé prideľovanie eurofondov na vedu a výskum. 
     
    Nominant Slovenskej národnej strany si podľa informácií televízie Markíza čerpá dovolenku a minister tvrdí, že ešte nenastal čas na ďalšie informácie. „V pondelok (14. 8.) bude tlačová konferencia. Teraz, prosím, chcem pokračovať v dovolenke,“ odpovedal na naliehanie reportéra minister Plavčan. 
     
    Stovky miliónov eur určených na vedu a výskum z fondov EÚ sa dostali aj do rúk firiem, ktoré napríklad majú jediného zamestnanca alebo si dopísali predmet výskumnej činnosti do portfólia len krátko pred podaním žiadosti o eurofondy. 
     
    Plavčan však uviedol, že prostriedky z fondov na vedu a výskum vybrané firmy zatiaľ nedostali. „Žiadne, ani jedno euro neodišlo firmám, ani tým, ktoré majú podpísané zmluvy. Zastavil som to, prebieha preverovanie a počkajme si, ako to dopadne,“ dodal šéf rezortu školstva. 
     
    Ďalšie rozdeľovanie eurofondov na vedu a výskum na Slovensku je zastavené a Plavčan, ktorého do funkcie nominovala SNS, chce počkať na vyšetrovanie. „Nahovorí sa toho veľmi veľa mnohokrát. Je potrebné, aby verejnosť videla, že vo veci sa koná a všetko je transparentné a v poriadku,“ dodal na záver minister. 
     
    - Reklama -