Plavčan ostáva v rezorte školstva. Radí aj novej ministerke národniarov

    0
    Peter Plavčan (Autor: TASR)
    Plavčan teraz radí aj novej ministerke školstva Martine Lubyovej, ktorá ho nahradila vo funkcii. Rovnako ako exminister je aj jeho nástupkyňa nominantka Slovenskej národnej strany. Komunikačné oddelenie ministerstva školstva pre portál Aktuality.sk potvrdilo, že Plavčan je  „externým poradcom ministerky a pracuje na dohodu o vykonaní práce“. 
     
    Z Plavčana však už nie je štátny zamestnanec, ale iba externý spolupracovník ministerstva. Najskôr pracoval na tejto pozícii pre ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú (SNS), ktorá na školstve zastupovala šéfa rezortu, a zostáva v nej aj po príchode novej ministerky Martiny Lubyovej. 
     
    Aj štátny tajomník ministerstva za Most-Híd Peter Krajňák potvrdil, že sa niektoré veci s Plavčanom konzultujú. „Pán Plavčan je človek, ktorý sa vyzná v rezorte. Pokiaľ pani ministerka uzná za vhodné, jeho služby budú využívané,” povedal Krajňák pre Aktuality.sk.
     
    Len na pripomenutie, že Peter Plavčan skončil vo funkcii po škandále okolo prerozdeľovania stoviek miliónov eur z fondov EÚ určených na rozvoj vedy a výskumu na Slovensku. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -