Pellegrini si nachystal pre poslancov prekvapenie. Čaká ich skrátený obed a skorý budíček. A dôjde aj na migrantov

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    Na tohtoročnú jeseň asi nebudú poslanci národnej rady spomínať najlepšie. Predseda parlamentu Peter Pellegrini totiž pre nich prichystal množstvo práce a na rokovania navyše budú musieť chodiť o pol hodinu skôr.

    Prepíšu históriu

    Až 173 bodov je na programe 54. schôdze NR SR, ktorá sa začne 16. septembra. Oznámil to po rokovaní poslaneckého grémia Pellegrini. Týmto počtom sa tak zároveň prepisuje história, keďže toľko bodov ešte pre poslancov prichystaných počas jednej schôdze nebolo. Zo 173 bodov je 130 návrhov v prvom čítaní, z toho je 59 vládnych a 71 poslaneckých. V druhom čítaní je 23 vládnych iniciatív a jeden poslanecký návrh.

    Zase migranti

    Čo to však presne pre poslancov znamená? Napríklad aj to, že budú pracovať viac a dlhšie. A to presne o hodinu a pol. Ráno začnú  o pol deviatej a namiesto dvojhodinovej obedňajšej prestávky si budú musieť vystačiť len s jednou hodinou. Na úvod je pre nich prichystaná diskusia k najhorúcejšej téme posledného obdobia – migrantom. Vystúpiť by mali aj ministri Kaliňák a Lajčák, informuje agentúra SITA. Minister vnútra sa pritom už dávnejšie vyhlásil, že ho už z tejto témy bolí hlava a Lajčák strašil neexistujúcim Schengenom. Uvidíme, ako sa k tejto téme v pléne postavia tentoraz.

    Nie je to to isté

    Nielen migranti sú však témou, ktorá je pre poslancov dôležitá. Rokovať budú aj o novele zákona o strete záujmov, ktorú predložili smeráci, informuje ďalej SITA. Smer začiatkom leta zamietol novelu zákona, podľa ktorej by verejní funkcionári mali podávať prísnejšie majetkové priznania. Predseda parlamentu však nevidí prekážku v tom, že o novom návrhu zákona sa bude rokovať skôr, ako sa možno podľa lehoty zaoberať identickým návrhom zákona, pretože to podľa neho nie je to isté.
     

    - Reklama -