Pčolinský otvoril poslaneckú kanceláriu v rodnom meste a hneď riešil tri prípady. PL zistili viac

    0
    Peter Pčolinský (Autor: Reprofoto/Facebook:SME RODINA-Boris Kollár Vranov n/T)

    Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina dnes 1. marca otvoril svoju poslaneckú kanceláriu v rodnom meste Vranove nad Topľou. Ako sa vyjadril pre PL, nejde o klasickú kanceláriu, kde budú vysedávať funkcionári strany tak, ako je to bežne u štandardných politikov, ale primárne to bude miesto na poskytovanie bezplatnej pomoci pri riešení problémov s úradmi, exekútormi či inými životnými udalosťami, s ktorými sa ľudia denne stretávajú a nevedia ich riešiť. Aj preto ju nazval Centrum pomoci občanom.

    „Otvorenie bolo neformálne, prišlo do 20 ľudí a povedal som, čo je cieľom centra. Mal som z toho dobrý pocit, že pomáhame aj adresne v regióne, že sme opäť bližšie k problémom bežných ľudí,“ vyjadril sa poslanec Sme rodina Peter Pčolinský.

    Pilotný projekt

    Kollárov poslanec tvrdí, že neodmietnu nikoho a pokiaľ niekomu nebudú vedieť pomôcť, aspoň mu poradia. Takýchto centier by Pčolinský v budúcnosti chcel otvoriť viac, preto vranovskú kanceláriu vníma ako pilotný projekt. Náklady na prenájom a energie budú hradené z príspevku, ktorý majú poslanci k dispozícii na asistentov a kancelárie.

    Hneď po otvorení sa v Centre pomoci občanom venovali trom prípadom. Jedným z nich bol rodičovský príspevok pre matku malého dievčatka, ktoré ma diagnózu podobnú Downovmu syndrómu. „Riešime to s úradom práce, kde boli ústretoví,“ povedal Pčolinský. Druhým prípadom bol muž s veľkými dlhmi, kde jedinou cestou je osobný bankrot. Ako poslednému sa snažil Pčolinský pomôcť podnikateľovi, ktorý sa nevie domôcť peňazí od iného podnikateľa. „Hľadáme komunikáciu s dlžníkom…“ doplnil.

    Zdroj: Facebook/SME RODINA-Boris Kollár Vranov n/T

    Ako Pčolinský ešte na konci januára v rozhovore pre Parlamentné listy povedal, v hlavnom meste sa nachádza iba počas parlamentnej schôdze, a preto v kancelárii budú môcť občania stretnúť aj jeho. V čase, keď bude mať poslanecké povinnosti v parlamente, chod kancelárie bude zabezpečovať človek, ktorý v nej bude bez nároku na mzdu. Viac sme o tom písali TU.


    - Reklama -