Pätnásťročné dievča zahanbilo dospelých. Zachránilo vodiča autobusu pred inzultáciou prisťahovalca

    0
    Ilustračná foto. (Autor: flickr.com)

    „Stalo sa to vo štvrtok neskoro večer okolo jedenástej hodiny. Sedela som v autobuse a išla domov do Wals-Siezenheimu. Autobus dorazil na zastávku Herrenau, kde nastúpil muž v džínsoch a červenom tričku. Nevenovala som mu pozornosť, ale nemohla som nepočuť jeho konverzáciu s vodičom. Muž nemal správny lístok a vodič ho na to v priateľskom tóne upozornil s tým, že môže aj tak nastúpiť,“ cituje denník dievča dodávajúce, že muž s briadkou vyzeral ako Turek.

    Hoci chcel vodič vziať mladého prisťahovalca aj bez správneho lístka, mladíkovi to nestačilo. „Muž zrazu zavrel dvere, začal kričať a vrhol sa na vodiča. Akoby sa úplne pomiatol na rozume. Vodič nabádal cestujúcich, aby privolali policajtov, ale nikto z tých piatich ľudí v autobuse to neurobil. Ja som mala vybitý mobilný telefón a na chvíľu som spanikárila. Bola som v šoku, ale vzala som aspoň bezpečnostné kladivo a rozbila som okno. Nič lepšie mi v tej chvíli nenapadlo,“ uviedlo pätnásťročné dievča.

    „Najprv som vôbec nebola schopná trafiť do skla, lebo sa mi triasli ruky. Ale pokračovala som ďalej a ďalej, až sa mi podarilo rozbiť dostatočne veľkú dieru. Išlo to dosť ťažko, pretože okno bolo prekryté reklamným pútačom. Potom som sa tou dierou prestrčila konečne von a snažila sa zastaviť niektoré z prechádzajúcich áut. Podarilo sa mi to asi až pri piatom. Dokonca aj vodič iného autobusu pokračoval ďalej a tváril sa, že nič nevidí,“ čudovalo sa dievča.

    Z autobusu potom vyskočila aj tridsaťročná žena, pravdepodobne turistka z Číny. „Bohužiaľ, dopadla na hlavu a utrpela vážne zranenie,“ uviedla statočná dievčina. Turecký násilník však spravodlivosti unikol. Využil vzniknutú paniku a vytratil sa z miesta činu skôr, ako dorazila polícia. „Musela som ísť ešte v tú noc na výsluch na políciu a v nemocnici mi ošetrovali poranenie ruky spôsobené črepmi.“

    Domov sa dievča dostalo podľa svojich slov až okolo tretej hodiny ráno. „Nemohla som však zaspať, pretože som stále myslela na tie hrozné veci. Som v každom prípade rada, že sa nakoniec nestalo ešte niečo horšie. I napriek tejto skúsenosti sa budem aj v budúcnosti snažiť pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Ale teraz chcem na to všetko zabudnúť a užívať si prázdniny, po ktorých nastúpim do reštaurácie v Salzburgu,“ uviedla.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -