Päť študentiek podplácalo docenta, išlo však len o drobné sumy. Prokurátor s nimi uzavrel dohodu o vine a treste

    0
    ILUSTRAČNÁ SNÍMKA (Autor: archív)

    Táto študentka Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v máji tohto roku v Nových Zámkoch počas samotnej skúšky skrytým spôsobom poskytla finančnú hotovosť 20 eur, vloženú do Výkazu o štúdiu na vysokej škole ako úplatok skúšajúcemu pedagógovi docentovi P. S., v súvislosti s úspešným vykonaním postupovej skúšky z predmetu Vývinová psychológia.

    “Prokurátor ÚŠP podal 23. augusta na ŠTS návrh na schválenie dohody o vine a treste obvinenej Slávky P. pre prečin podplácania,” uviedla ďalej hovorkyňa. “Podobne táto študentka Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v máji 2017 v Nových Zámkoch počas samotnej skúšky skrytým spôsobom poskytla finančnú hotovosť a tentoraz 40 eur, vloženú do Výkazu o štúdiu na vysokej škole ako úplatok skúšajúcemu pedagógovi docentovi P. S., v súvislosti s úspešným vykonaním postupovej skúšky z predmetu Vývinová psychológia, ktorý jej súčasne do výkazu o štúdiu na vysokej škole antedatovane zapísal aj úspešné absolvovanie postupovej skúšky z predmetu Všeobecná psychológia,” priblížila Tökölyová. 

    Rovnako postupovali aj ďalšie tri študentky. “Vo veci skúšajúceho docenta ešte nie je trestné stíhanie ukončené,” dodala hovorkyňa ÚŠP.

     

    - Reklama -