Parlament máme plný lyžiarov. Stretnete poslancov na svahu doma alebo v zahraničí? PL sa pýtali za vás

    0
    Tradičná symbolická rozlúčka so zimnou sezónou - pochovávanie lyže Soliskovej pri Chate pod Soliskom (Autor: SITA)

    Poslanec z hnutia Sme rodina Milan Krajniak pre Parlamentné listy priznal, že je lyžiar – rekreačný. „Väčšinou sa počas vianočných sviatkov niekoľkokrát postavím na lyže,“ vyjadril sa Krajniak a bližšie vysvetlil, že rekreačný znamená, „baví ma niekoľkokrát sa spustiť dole po svahu, aby som zistil, že som to ešte nezabudol.“ Ako doplnil, keď sa uistí, že vie zísť zjazdovku bezpečne a s radosťou, tak to opäť vyskúša o rok.

    Kollárovho poslanca môžete stretnúť najčastejšie na svahu na Kubínskej holi, keďže má na Orave chatu. „V zahraničí som sa nikdy nelyžoval,“ uzavrel poslanec.

    Ďalším lyžiarom a možno aj o niečo vášnivejším je poslanec zo SaS Martin Klus. Keďže pochádza zo stredného Slovenska, využíva všetky okolité kopce. Okrem iného pre PL prezradil, že v zime aj rád beháva. „Teraz napríklad budem bežať trojkráľový beh, tak musím trénovať, aby bol výkon taký, ako si predstavujem,“ uzavrel s úsmevom.

    Orava vs Talianske Alpy

    Rady lyžiarov rozširuje aj nezaradená poslankyňa Simona Petrík. „Keďže som z Liptova, Jasnú mám za rohom, a preto chodím lyžovať najmä tam,“ ozrejmila s tým, že tam má množstvo rodinných známych a priateľov. Síce je Petrík Liptovčanka, nevyhýba sa ani lyžovaniu v zahraničí. „Občas chodíme lyžovať s manželom aj do Talianských Álp,“ povedala a dodala, že celoročne sa venuje behu a neprestáva s ním ani v zimných mesiacoch.

    „Jasné, že idem lyžovať ako každý rok,“ povedal koaličný poslanec zo Smeru-SD Dušan Jarjabek. Najčastejšie Ficovho poslanca môžete stretnúť na svahu na Chopku, tento rok sa chystá do Starej Lesnej vo Vysokých Tatrách. Lyžovaniu sa nevyhýba ani v zahraničí. „Občas do Rakúska, samozrejme, to je najbližšie,“ upresnil a doplnil, „ potom také zahraničie, pre mňa úplne fantastické, sú Čičmany, sú najbližšie z Bratislavy, a niekoľkokrát som bol lyžovať v Taliansku.“ Ako priznal, meradlom, kde lyžovať, je pre neho sneh.

    Opozičný poslanec z Obyčajných ľudí Ján Marosz rovnako patrí do klubu vyznávačov lyžovania. „Je to netypické na politika, splácam garáž, teda prístrešok,“ priznal a pokračoval, „takže nevyjde to skrátka tento rok na žiadne zimné športy.“ Úplne „nasucho“, bez športu, však Matovičov poslanec počas sviatočných dní neostane. „Plánujem dcérke kúpiť korčule a začať ju učiť korčuľovať,“ prezradil svoje plány a dodal, že určite sa vyberie s rodinou na zimnú prechádzku.

    Skialpinista Hrnčiar

    Viac adrenalínu si počas vianočných sviatkov dopraje koaličný poslanec z Mostu-Híd Andrej Hrnčiar. „Počas sviatkov určite pôjdem na skialpinistickú túru v Malej Fatre,“ prezradil pre PL a doplnil, že sa chystá aj na trojdňovú lyžovačku do Rakúska.

    Na svoje si počas zimných dní príde aj poslanec zo SNS Tibor Bernaťák. „Ja budem lyžovať vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese,“ povedal pre parlamentné listy. Národniar prezradil, že sa chystá aj na korčule so svojím synom. Medzi jeho srdcové záležitosti však patrí lyžovanie na Orave, lebo odtiaľ pochádza.

    - Reklama -