Parlament by mali strážiť muži v bielych plášťoch a imunitný výbor by mohol niekedy navrhnúť nielen odobratie imunity, ale aj odobratie svojprávnosti, reaguje analytik na Kollárove vyjadrenia

    0
    Boris Kollár (Autor: Reprofoto: Facebook)
    Poslanec Boris Kollár bol už pred vstupom do národnej rady známy svojimi videami, ktoré pravidelne uverejňuje na sociálnej sieti Facebook aj teraz, keď je zákonodarcom. Minulý piatok vám PL.sk priniesli článok o Kollárových vyjadreniach, v ktorých nezabudol spomenúť, že si „ľahko osvojil“ predvolebné označenie „neštandardný politik“. Reakcia na seba nenechala dlho čakať. 
     
     
    To, že je Boris Kollár neštandardný politik, podľa predsedu hnutia Sme rodina médiám pravdepodobne nestačilo, a preto si údajne „vymysleli“, že je ešte aj vulgárny. „Vážení, ja nechcem robiť exkurziu do slovenskej politiky, ale môžeme sa pozrieť na tých štandardných politikov. Napríklad dvojnásobný pán prezident nazval svojho predchodcu starým chujom… Terajší niektorí ministri sa dokonca pobili. Ďalší poslanec niekomu vysypal striekačky na hlavu. Titulovali sa všetkým možným už aj v tomto parlamente,“ poukázal na správanie sa ostatných politikov Kollár. 
     
    Nechýbalo ani zdôvodnenie toho, prečo vystupuje bez servítky. „Odo mňa nebudete počuť, že táto hnusná invázia ekonomických migrantov, ktorí sa k nám došli len vyžrať, ja na nich nebudem hovoriť, že to je humanitárna pomoc. Ja na zlodejstvo nepoviem, že premiestňujeme veci. Ja na zmenu a klamstvá nebudem hovoriť, že to je zmena názorov. Odo mňa vždy budete počuť to, čo si myslím. A keď je to pre vás vulgárne, tak si to strčte do prdele,“ uviedol poslanec. 
     
    Portál pluska.sk na video Borisa Kollára reagoval uverejnením článku, v ktorom zaznieva aj názor politického analytika Eduarda Chmelára. Ten je presvedčený o tom, že takéto Kollárovo „správanie sa už nedá komentovať seriózne“. Rozhodol sa preto na sociálnej sieti použiť slovník lídra hnutia Sme rodina. „Ten neurotický smiech vo videu ma priviedol k myšlienke, že mandátový a imunitný výbor by mohol niekedy navrhnúť nielen odobratie imunity, ale aj odobratie svojprávnosti,“ napísal Chmelár na sociálnej sieti. “Toto je diagnóza. Len potom prosím, aby vstup do rokovacej sály nestrážila ochranka, ale muži v bielych plášťoch,“ dodal pre portál pluska.sk.
     
    - Reklama -