Parízek: Krajiny, ako je tá naša, sú so svojou geografickou polohou predurčené byť mostom medzi veľmocami

    0
    Lukáš Parízek (Autor: mzv.sk)

    Parízek bol totiž kandidátom na post bratislavského župana. Skončil však až na 11. mieste so ziskom 702 hlasov, čo znamenalo volebný zisk iba 0,4 percenta. Len na porovnanie, víťaz Juraj Droba získal takmer 37-tisíc hlasov.

    „Ako vás napadlo kandidovať na post župana? Neviem, nikdy som o vás nič nepočul, a to mám 50 rokov a žijem tu od narodenia,“ rozhodne sa s mladým politikom nepáral jeden z čitateľov.   

    „Kandidovať som sa rozhodol po oslovení z vedenia strany. Nebolo to moje spontánne rozhodnutie. A keďže som rodený Bratislavčan a problémy mesta a kraja vnímam citlivo, kandidatúru som vzal vážne a s maximálnou zodpovednosťou. Možno ste o mne doteraz nepočuli, ale teraz si ma už určite s nikým nepomýlite,“ dodal 31-ročný Parízek.

    Čo sa týka vedenia SNS, ďalšieho čitateľa zaujímalo, ako Parízek hodnotí pôsobenie Andreja Danka pri kormidle SNS.

    „Strana pod vedením Andreja Danka prešla kardinálnymi zmenami, zlepšila sa vnútorne a pozitívne zmeny sa prejavili aj v parlamentných voľbách, keď sa po dlhšom čase dostala do NR SR. Verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať a občanov, ktorí nám veria, nesklameme,“ uviedol odhodlane.

    Kvalitne spracovaná i adekvátne odkomunikovaná

    Hneď ďalšia otázka sa týkala Parízkovho nadriadeného, tentoraz na ministerstve. „Minister Lajčák sedí v podstate na dvoch stoličkách, v OSN i doma. Dá sa to vôbec podľa vás zvládnuť?“ zaujímalo čitateľa Petra Halvoníka.

    „História už pozná taký príklad. A ako to minister Lajčák zvláda? Myslím, že dobre. No a ja a štátny tajomník Korčok sme tu na to, aby sme mu pomohli. Je to aj náš spoločný cieľ,“ vyjadril sa k záležitostiam na ministerstve tajomník.

    Čitateľku Janu Javorskú zaujímalo, ako hodnotia národniari výsledky župných volieb, ktoré pre nich príliš svetoborne nedopadli. Chcela tiež poznať Parízkovo stanovisko k jeho kampani.

    „Predseda Danko sa k výsledkom volieb vyjadril v nedeľu (na druhý deň) na tlačovej besede, kde vcelku komplexne zhodnotil výsledok volieb z pohľadu našej strany. Som presvedčený o tom, že moja kampaň v Bratislavskom kraji bola kvalitne spracovaná a adekvátne odkomunikovaná. Pre mňa bolo toto najpodstatnejšie,“ pokojne reagoval politický respondent.

    Historická výhoda a zodpovednosť zároveň

    Na záver Parízek odpovedal, či si myslí, že by Slovensko mohlo plniť úlohu akéhosi pomyselného mosta medzi Západom a Východom.

    „Myslíte si osobne, že taká malá krajina ako Slovensko môže mať váhu pri takých závažných rokovaniach?“ spýtala sa čitateľka Tereza.

    Parízek takúto možnosť jednoznačne pripustil.

    „Práve také krajiny, ako je tá naša, so svojou geografickou polohou sú predurčené byť mostom medzi veľmocami a svojimi multilaterálnymi aktivitami akýmsi spojivom pri správnych rozhodnutiach. Je to naša historická výhoda, ale aj zodpovednosť,“ uzavrel Lukáš Parízek.

    - Reklama -