Pár hodín po ohlásení Trumpovho víťazstva sa to spustilo. Do ulíc vyšli davy

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Študenti a iní odporcovia Trumpa a jeho politiky demonštrovali v uliciach Los Angeles, San Diega, Oaklandu, Portlandu i ďalších. Okrem vykrikovania sloganov proti Trumpovi zapaľovali aj sviečky a svetlice a podpaľovali americké vlajky. “Nechápem, ako si môže naša krajina zvoliť takého strašného chlapa,” uviedol jeden z demonštrantov v Los Angeles.

    Podľa webovej stránky denníka San Francisco Chronicle počas protestného pochodu v Berkeley došlo k vážnemu zraneniu jedného z demonštrantov, ktorého zrazilo auto.

    V New Yorku došlo k fyzickej potýčke medzi Trumpovými sympatizantmi a priaznivcami porazenej demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej. Jej podporovateľka Lady Gaga, ktorá sa aktívne zapojila aj do predvolebnej kampane, protestovala dnes proti výsledkom prezidentských volieb pred budovou Trump Tower.

    Lady Gaga zverejnila na Instagrame svoju fotografiu, ako stojí na smetiarskom aute zaparkovanom pred Trump Tower a drží transparent s nápisom Love Trumps Hate (láska pretromfne nenávisť), čo bol jeden zo sloganov Clintonovej kampane.

    - Reklama -