Palestína sa stane vašim hrobom. Odkazuje Izraelu líder militantov z IS

    0
    Zastrelený Palestínčan v Izraeli (Autor: SITA)
    „Ak by bola islamská koalícia proti IS naozaj islamistická, tak by vyhlásila, že prerušuje vzťahy so svojimi židovskými a križiackymi (západnými) pánmi a jej cieľom by bolo zabíjanie Židov a oslobodenie Palestíny,“ hovorí údajný Bagdádího hlas na zázname, ktorý sa na internete objavil v druhý sviatok vianočný. 
     
    „Židia si mysli, že sme zabudli na Palestínu, a že od nej odvrátili našu pozornosť. V žiadnom prípade Židia. Nezabudli sme na Palestínu ani na chvíľu. Nech nám alaha pomáha, aby sme na ňu nikdy nezabudli. Priekopníci džihádu vás obkľúčia v deň, o ktorom si myslíte, že je vzdialený, ale my vieme, že je už blízko. Každým dňom bližšie a bližšie,“ vyruje vodca takzvaného islamského štátu. 
     
    V nahrávke sa Bagdádí vyhráža Izraelu a varuje židovský štát pred okupáciou palestínskych území. „Palestína nikdy nebude vašou zemou alebo vašim domovom, ale stane sa vaším cintorínom,“ znie na zázname. Poslednú nahrávku, na ktorej počuť vodcu takzvaného islamského štátu zverejnili militanti na internete ešte v máji. Ešte v októbri však militanti vydali video na ktorom sa v hebrejskom jazyku vyhrážajú útokmi na Židov žijúcich v Izraeli. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU
     
    - Reklama -