PRIESKUM Tak toto Bugár nečakal! Koalícia mu zrejme neprospieva. Vo voľbách by ho predbehla už aj SMK

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most- Híd (Autor: TASR)

    Podľa najnovšieho prieskumu agentúry Polis pre agentúru SITA by sa dostalo do parlamentu deväť strán. Prieskum vykonala agentúra od 13. do 19. júna na vzorke 1 208 respondentov.

    Ako píše portál webnoviny.sk, tak by zvíťazila súčasná vládna strana Smer-SD s 28 percentami hlasov, pričom by tak získala 43 mandátov.

    Druhá by skončila opozičná strana Richarda Sulíka Sloboda a Solidarita, ktorú by volilo 16,5 percenta respondentov a získala by 25 mandátov. Kotlebovu  Ľudovú stranu Naše Slovensko by podľa prieskumu volilo 11,8 percenta, čo by znamenalo 18 poslancov v parlamente.

    Slovenská národná strana (SNS) a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO-NOVA) by obe získali po 14 mandátov, pričom prvá spomínaná strana by získala 9,5 % a druhá 9,1 % hlasov opýtaných.

    Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie Sme rodina – Boris Kollár so ziskom 7,4 percenta (11 mandátov) a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) s podporou 6 percent hlasov (9 mandátov). Strana SMK-MKP by so ziskom 5,3 percenta hlasov (8 mandátov) predbehla vládny Most-Híd, ktorý by získal 5,2 % opýtaných s ôsmimi mandátmi v NR SR.

    Komunistická strana Slovenska (KSS) by sa s podporou 0,9 % nedostala do parlamentu, pričom by si iné strany rozdelili iba 0,3 % hlasov. Voliť by išlo 57 percent ľudí, nerozhodnutých bolo 24 percent respondentov a voliť by nešlo 19 percent opýtaných.

    - Reklama -