PRIESKUM Slováci dali jasne najavo, kto by mohol mať viac moci. Spôsobia nové čísla v parlamente melu?

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Na štvrtom mieste by skončila strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko vo voľbách so ziskom 8,4 percenta, na základe čoho by strana obsadila 14 kresiel v parlamente. Nasledovalo by hnutie OĽaNO-NOVA so ziskom rovných ôsmich percent. V parlamente by získalo 13 mandátov, rovnaký počet kresiel by mala v legislatívnom zbore aj Sme rodina – Boris Kollár, ktorú by volilo 7,5 percenta respondentov.

    Most-Híd získal v prieskume 6,7 percenta (11 mandátov) a rovnaký počet miest by v NR SR obsadili aj kresťanskí demokrati. KDH by volilo 6,3 percenta voličov v prieskume.

    Pred bránami parlamentu by skončili SMK-MKP (3,9 percenta), #Sieť (1,6), Komunistická strana Slovenska (1,5 percenta) i Strana zelených Slovenska (1,4 percenta). Priama demokracia so ziskom 0,6 percenta hlasov sa dostala pred SDKÚ-DS (0,5 percenta). Pol percentný zisk nameral prieskum aj stranám ŠANCA a SMS.

    Nasledujú DS (Demokrati Slovenska) a VZDOR so ziskom so 0,2 percenta a SKOK (0,1 percenta), iné strany alebo hnutia by volilo podľa prieskumu 0,3 percenta respondentov. Podľa prieskumu by voliť nešlo 19,6 percenta respondentov a 9,2 percenta opýtaných nevedelo, komu by dalo svoj hlas.

    - Reklama -