PRIESKUM: SMER ďalej padá a atakuje 30 percent. SDKÚ na samom dne. Má iba jedno percento

    0
    Národná rada Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    Druhou najsilnejšou stranou je podľa prieskumu agentúry Phoenix Research online strana Sieť, volilo by ju 12,1 percenta opýtaných. Do NR SR by sa dostalo  KDH so ziskom 8,1 percenta, nasleduje koaličné zoskupenie OĽaNO a NOVA s podporou 7,8 percenta. Potrebných 5 percent na vstup do parlamentu by prekročili aj SNS so 7,1 percenta a strana Most-Híd so ziskom 6,4 percenta.

    Pred bránami Národnej rady by zostala Strana maďarskej komunity (SMK) so ziskom 4,3 percenta, ale aj SaS s 3,9 percenta. Iné strany získali v prieskume približne jedno percento, ide napríklad o ĽS – Naše Slovensko, SDKÚ-DS či KSS. Voliť by v auguste podľa prieskumu išlo 55,3 percenta opýtaných, 21,2 percenta by voliť nešlo a 23,5 percenta sa nevedelo rozhodnúť. Prieskum tiež ukázal, že 11,3 percenta respondentov nevedelo, ktorú stranu alebo hnutie by vo voľbách podporili.

    Agentúra Phoenix Research online prieskum preferencií spravila od 1. do 10. augusta na vzorke 1 067 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a národnosti.

    - Reklama -