PRIESKUM Opozícia na vzostupe. Podpora pre Matoviča rastie raketovo

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)
    Prieskum, ktorý agentúra FOCUS robila na vzorke 1 017 respondentov v druhom novembrovom týždni, ukazuje, že ak by boli voľby v tomto období, Smer-SD by podporila takmer štvrtina (24,8 %) oprávnených voličov. Strana premiéra Roberta Fica by tak v parlamente obsadila 42 kresiel. 
     
    Na druhom mieste je už dlhodobo opozičná SaS, ktorá si získala podporu 14,2 percenta opýtaných, čo je v porovnaní s októbrovým prieskumom nárast o takmer pol percenta. Liberáli by mali v parlamente 24 poslancov. 
     
    Na treťom mieste skončilo hnutie OĽaNO-NOVA s 12,5 percenta hlasov. Práve hnutie Igora Matoviča zaznamenalo od októbrového prieskumu najväčší nárast preferencií. Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti získali za jediný mesiac štyri percentá navyše. 
     
    Do Národnej rady SR by sa podľa výsledkov prieskumu posadili aj členovia hnutia Sme rodina, ktorých by volilo 8,5 percenta opýtaných. Tesne za kollárovcami sa umiestnili kotlebovci. ĽSNS by podľa prieskumu volilo 8,4 percenta voličov. Koaličná SNS klesla na 8 percent. Kollárovci, kotlebovci aj dankovci by v NR SR obsadili po 14 mandátov. 
     
    Na krk národniarom dýchajú kresťanskí demokrati pod vedením Alojza Hlinu. KDH, ktoré je momentálne mimo parlamentu, by volilo 7,2 percenta respondentov. Takmer na hranici vstupu do Národnej rady SR by skončila koaličná strana Most-Híd, ktorej vyjadrilo podporu len 5,6 percenta opýtaných. SMK by skončila mimo národnej rady s podporou 3,6 percenta. 
     
    Až 20 percent respondentov by voliť vôbec nešlo a takmer dvanásť (11,9) percent odpovedalo „neviem“. Svoje preferencie rozdelilo zvyšných 68,1 % respondentov.
     
    Prieskum agentúry FOCUS (zdroj: agentúra FOCUS)
     
    - Reklama -